Het is tijd voor nieuwe energie. Daarom heeft Solarfields sinds 18 april 2023 een nieuwe naam: Novar. Wil je meer weten? Lees hier het bericht over de naamswijziging.

Nieuws
12/07/2021

Inwoners Delfzijl krijgen voorrang participatie zonnepark Farmsum

Solarfields is trots dat zonnepark Farmsum vanaf eind deze maand duurzame energie produceert. Het is een ongelooflijk mooi project met een flinke duurzame impact. Wij bieden vanaf vandaag, 12 juli, de mogelijkheid voor inwoners binnen Delfzijl om mee te participeren. Deze profiteren zelfs van extra burenvoordeel, waardoor het nog gunstiger is om deel te nemen.

Het opwekken van duurzame energie doen wij uiteindelijk samen. Via dit bericht stellen wij u op de hoogte over de mogelijkheid om te investeren in zonnepark Farmsum via het platform ZonnepanelenDelen. ZonnepanelenDelen is marktleider in investeringen in zonne-energie en hebben eerder 100 vergelijkbare zonne-energieprojecten mogelijk gemaakt.  

Inwoners van Delfzijl hebben voorrang om ZonneDelen te kopen. Al vanaf 25 euro profiteren deelnemers gedurende 15 jaar van het rendement van het zonnepark. Het rendement ligt over de looptijd naar verwachting op 4,5% per jaar, maar het rendement is uiteindelijk afhankelijk van de energieprijs en de productie. Deelnemers die woonachtig zijn in Delfzijl ontvangen per zonnedeel een bedrag van EUR 1,50 terug tot een maximum van 20 zonnedelen (EUR 30,-). Het verwachte rendement via ZonnepanelenDelen wordt daarmee 5,4% in plaats van 4,5% in het basis scenario. Net zoals bij zonnepanelen op het eigen huis, heeft een ZonneDeler extra voordeel van een zonnig jaar. Inwoners kunnen investeren via www.zonnepanelendelen.nl/farmsum.

Naast het verwachte rendement hebben inwoners tijdens deze periode live inzicht in de prestaties van zonnepark Delfzijl. Is de ZonneDeler bij energieleverancier ENGIE aangesloten of stapt deze naar ENGIE over? Dan geniet de inwoner tevens van een hoger rendement op uw ZonneDeel. 

Omdat het om een financieel product gaat, staat er een uitgebreide informatiememorandum op de actiepagina. Deze beschrijft alle voorwaarden en mogelijke risico’s. We raden iedereen aan om deze documentatie goed door te lezen voordat er wordt besloten om te investeren.


Lees verder

Pas uitgevlogen kwikstaart op zonnepaneel
Persbericht 02/04/2024

Ecologische inrichting van zonneparken kan natuur helpen, maar niet alle soorten profiteren

Lees meer
Blog 15/03/2024

Can-do-mentaliteit over de grens

Lees meer
Dorkwerd
Algemeen 14/02/2024

De zon als oplossing voor de verduurzaming van de Nederlandse warmtevraag

Lees meer

Samen de uitdaging aangaan?

De energietransitie begint met een kennismaking. Plan direct een gesprek in of neem contact met ons op.

Plan een gesprek in

Onze specialisten helpen je met gericht advies.

Plan gesprek in

Neem contact op

Vragen? Bel of mail ons.

Contact