Het is tijd voor nieuwe energie. Daarom heeft Solarfields sinds 18 april 2023 een nieuwe naam: Novar. Wil je meer weten? Lees hier het bericht over de naamswijziging.

Nieuws
10/11/2021

Met Groep 8 het zonnepark op

Vandaag voor Joran geen dagje op kantoor maar een keer iets heel anders. Terug naar de schoolbanken. Wij gingen op bezoek bij Groep 8 van de Eben Haëzerschool. Min of meer aan het schoolplein vast ligt een zonnepark. Die hebben we samen eens van dichtbij bekeken. Kijk je mee?

Stilte voor de storm

Met een waterig maar mooi herfstzonnetje reden wij vorige week richting Groep 8 van de Eben Haëzers basisschool. Uitgelaten koppies met rode wangen gaven ons al een warm welkom op het schoolplein. “Komen jullie voor ons?!”. In het klaslokaal was het stilte voor de storm. Een schoolklas is toch wel even anders dan aan je collega’s presenteren…

De gezonde spanning was gelukkig zo verdwenen. Wat begon als een presentatie werd al snel een mooi gesprek. Een gesprek over duurzaamheid, gaten in de ozonlaag en of zo’n zonnepark nou wel of niet mooi is. Joran had een paar pittige vragen voor de klas. En de klas gelukkig ook voor Joran. Want hoe zit het dan precies met het recyclen van een zonnepark? En waarom zijn de parken zo groot?

Het verhaal van Joran over onze energietransitie leverde mooie vragen op. Dankzij Morgenland de Film bleef het gesprek niet beperkt tot zonne-energie. De dikke stukken kabel die rondgingen in de klas, spraken al tot de verbeelding. De nieuwsgierigheid groeide: er was lang genoeg gekletst, tijd om het zonnepark van dichtbij te gaan bekijken.

Op pad

Met de klas weer buiten – “maak de gymrij jongens” – en allemaal een geel hesje aan, gingen we op pad. Mochten we het ons nog afvragen, er werd ons duidelijk gemaakt dat deze hesjes en kleur niet volgens de laatste modetrends zijn. Eenmaal bij het zonnepark werd het toch wat spannend. Joran moest vanwege de veiligheid namelijk wat uitleggen over noodsituaties. Dus de stemming werd wat serieuzer.

Zoals verwacht was dat verhaaltje overbodig. En met stoutmoedige nieuwsgierigheid ging de hele groep het park op. Hier bleek al snel de verschillende interesses van de leerlingen. Een aantal hing aan de lippen van Joran die over allerlei technische snufjes vertelde. Het volgende groepje was vooral bezig met de planten op en om het park. En ook de ontsnappingsroutes op het park zijn grondig bestudeerd. Dat we ook gewoon het hek open en dicht konden doen werd natuurlijk even niet meegenomen in dit plan…

Al met al was het een erg geslaagde middag. Er is veel geleerd, door ons misschien nog wel het meeste. Wij hopen op deze manier een positieve indruk van de energietransitie te hebben achtergelaten. Tevreden en ook wel een beetje trots gingen wij weer richting huis, Groep 8 zwaaiend voor het raam. Geniet jij ook even mee?


Lees verder

GDS Avermieden
Persbericht 17/07/2024

Bouw eigen netstation Avermieden gestart

Lees meer
Blog 12/06/2024

Feestelijke opening Bontepolder

Lees meer
Algemeen 05/06/2024

Zien we jou op PROVADA 2024?

Lees meer

Samen de uitdaging aangaan?

De energietransitie begint met een kennismaking. Plan direct een gesprek in of neem contact met ons op.

Plan een gesprek in

Onze specialisten helpen je met gericht advies.

Plan gesprek in

Neem contact op

Vragen? Bel of mail ons.

Contact