Het is tijd voor nieuwe energie. Daarom heeft Solarfields sinds 18 april 2023 een nieuwe naam: Novar. Wil je meer weten? Lees hier het bericht over de naamswijziging.

Nieuws
15/03/2018

Ministerie stimuleert zonneparken Solarfields

Solarfields ontvangt subsidie voor 80 MWp

Groningen, 12 maart 2018 – De najaarsronde met aanvragen voor de subsidie ‘Stimulering Duurzame Energieproductie’ (SDE+) zijn positief verlopen voor Solarfields, ontwikkelaar van grootschalige zonneparken. Dit betekent dat er dit jaar zeer waarschijnlijk veel nieuwe zonneparken in Nederland gebouwd worden.

‘We zijn natuurlijk erg tevreden met deze positieve uitslag.’ Geeft Gerben Smit, partner van Solarfields, aan. ‘Deze toekenning bevestigt wederom dat we op de juiste weg zitten. We bieden solide projectplannen aan bij het ministerie voor de SDE+ aanvraag. Met deze beschikkingen gaan wij ons doel, om eind dit jaar 100 megawatt gerealiseerd te hebben, eenvoudig halen!’

Toegekende projecten

Op dit moment heeft Solarfields positief bericht ontvangen van vier projecten. De volgende projecten: Zutphen, Goor, Foxhol en Farmsum, komen verspreid in Nederland te liggen. Het bedrijf is nog in afwachting van één groot project. Als het laatste project ook wordt goedgekeurd kan Solarfields toewerken naar de financiering voor bijna 80 MWp aan zonneparken. Als alles goed verloopt kan de bouw van deze projecten eind dit jaar nog beginnen.

SDE+ subsidie

Duurzame energieopwekking wordt door, onder andere technische ontwikkelingen, steeds voordeliger. Ondanks dit gegeven is het tot op heden nog niet mogelijk om een zonnepark te plaatsen zonder de SDE+ subsidie. De SDE+ stimuleert kostenefficiënte energieopwekking en draagt bij aan het energieakkoord waarin is afgesproken dat in 2023 16% uit hernieuwde energie komt.


Lees verder

Blog 12/06/2024

Feestelijke opening Bontepolder

Lees meer
Algemeen 05/06/2024

Zien we jou op PROVADA 2024?

Lees meer
Zonnepanelen-grond
Persbericht 01/05/2024

Novar versterkt zijn positie op de Europese markt met de aankoop van een omvangrijk zonne-energieproject in Duitsland

Lees meer

Samen de uitdaging aangaan?

De energietransitie begint met een kennismaking. Plan direct een gesprek in of neem contact met ons op.

Plan een gesprek in

Onze specialisten helpen je met gericht advies.

Plan gesprek in

Neem contact op

Vragen? Bel of mail ons.

Contact