Het is tijd voor nieuwe energie. Daarom heeft Solarfields sinds 18 april 2023 een nieuwe naam: Novar. Wil je meer weten? Lees hier het bericht over de naamswijziging.

Nieuws
25/05/2016

Ontwikkeling Zonnepark in de gemeente Marum

Solarfields en de gemeente Marum hebben een overeenkomst gesloten voor de ontwikkeling van een zonnepark van 7 MWp. Wethouder Jan Vos is blij met deze uitkomst: ‘Met dit zonnepark realiseren we een lang gekoesterde ambitie van de gemeente om meer duurzame energie op te wekken.’

Locatie

Het zonnepark komt te liggen aan de rand van het dorp Marum ten zuiden van het plan Marum-Alberdaheerd. Hier is een gebied beschikbaar van circa 11 hectare dat zich bevindt tussen het Boereveld en de Pierswijk. Op deze locatie ontwikkelt Solarfields een zonnepark dat bestaat uit ruim 26.000 panelen die gezamenlijk elektriciteit opwekken voor ongeveer 1.800 huishoudens.

Realisatie

De gemeente Marum blijft eigenaar van de grond en verhuurt deze aan Solarfields. Solarfields is verantwoordelijk voor zowel de realisatie van het zonnepark en bijbehorende infrastructuur, als de landschappelijke inpassing en het onderhoud hiervan.

Informatieavond op 8 juni a.s.

Voor geïnteresseerden organiseren Solarfields en de gemeente Marum een inloopavond, bedoeld om informatie over het project en de procedure te geven. De inloopavond vindt plaats op 8 juni tussen 19.30 en 21.30 uur in het gemeentehuis te Marum, Molenstraat 45. Over de verschillende aspecten van het project, zoals de exacte locatie, de landschappelijke inpassing en participatiemogelijkheden is hier gedurende deze avond doorlopend informatie te verkrijgen. Verschillende medewerkers van de gemeente en Solarfields zijn aanwezig om uw vragen te beantwoorden en suggesties te noteren.


Lees verder

Zonnepanelen-grond
01/05/2024

Novar versterkt zijn positie op de Europese markt met de aankoop van een omvangrijk zonne-energieproject in Duitsland

Lees meer
Waterstofproject H2Hollandia bij zonnepark Vloeivelden Hollandia
Persbericht 30/04/2024

Waterstofproject H2Hollandia weer een stap dichter bij realisatie

Lees meer
Pas uitgevlogen kwikstaart op zonnepaneel
Persbericht 02/04/2024

Ecologische inrichting van zonneparken kan natuur helpen, maar niet alle soorten profiteren

Lees meer

Samen de uitdaging aangaan?

De energietransitie begint met een kennismaking. Plan direct een gesprek in of neem contact met ons op.

Plan een gesprek in

Onze specialisten helpen je met gericht advies.

Plan gesprek in

Neem contact op

Vragen? Bel of mail ons.

Contact