Het is tijd voor nieuwe energie. Daarom heeft Solarfields sinds 18 april 2023 een nieuwe naam: Novar. Wil je meer weten? Lees hier het bericht over de naamswijziging.

Nieuws
16/09/2021

Veel animo voor Open Energiedag: bezoekers treden in de voetsporen van de koning

De eerste landelijke Open Energiedag vond afgelopen zaterdag plaats. Een kans om duurzame projecten en initiatieven te bekijken door heel Nederland. En dat was een fantastische dag! Wij deden mee met zonnepark Fort de Pol, ons zonnedak bij Zero55 in Apeldoorn en Vloeivelden Hollandia in Nieuw-Buinen. 

In Nieuw-Buinen kon deze openstelling op veel belangstelling rekenen. Al voor aanvang stonden de eerste bezoekers klaar om in de voetsporen van de koning te treden. Uiteindelijk hebben 174 bezoekers deelgenomen aan de rondleidingen. Geïnspireerd, enthousiast en met een dosis gedetailleerde informatie verlieten zij het terrein.

Rondleidingen

Na ontvangst met koffie en gebak werden geïnteresseerden persoonlijk door Alexander Harssema, partner van Solarfields, Ben Timmermans, eigenaar van Avitec en Albert Kamps, Projectleider vanuit Avitec tijdens de aanleg, over het park begeleid. Alle technische uitdagingen en unieke aspecten van het zonnepark kwamen tijdens deze rondleiding aan bod.

Foto’s om het verhaal te verduidelijken

Zoals ook de koning in mei afgelopen jaar tussen de panelen stond, liepen de bezoekers over de vloeivelden, tussen de panelen. Diverse grote foto’s onderweg waren opgesteld om het verhaal te verduidelijken. Natuurlijk was er ook ruimte om vragen te stellen.

Vlak na twee uur kwam er nog een bezoeker aangesneld: „Kan ik nog een kijkje nemen op het zonnepark?” De bezoeker had geluk en genoot van een persoonlijke rondleiding over de bijzondere locatie.

Originele artikel door Paul Abrahams voor Dagblad van het Noorden


Lees verder

Blog 12/06/2024

Feestelijke opening Bontepolder

Lees meer
Algemeen 05/06/2024

Zien we jou op PROVADA 2024?

Lees meer
Zonnepanelen-grond
Persbericht 01/05/2024

Novar versterkt zijn positie op de Europese markt met de aankoop van een omvangrijk zonne-energieproject in Duitsland

Lees meer

Samen de uitdaging aangaan?

De energietransitie begint met een kennismaking. Plan direct een gesprek in of neem contact met ons op.

Plan een gesprek in

Onze specialisten helpen je met gericht advies.

Plan gesprek in

Neem contact op

Vragen? Bel of mail ons.

Contact