Het is tijd voor nieuwe energie. Daarom heeft Solarfields sinds 18 april 2023 een nieuwe naam: Novar. Wil je meer weten? Lees hier het bericht over de naamswijziging.

Nieuws
09/03/2017

Plan voor groot zonnepark bij Noordscheschut

Solarfields uit Groningen wil een groot zonnepark bouwen met ongeveer 38.000 panelen, ten zuidoosten van Noordscheschut.

Als alles meezit moet het zonnepark na de zomer van 2018 operationeel zijn. Omwonenden worden komende vrijdag geïnformeerd over de plannen tijdens een bijeenkomst in de Beth-el kerk aan de Coevorderstraatweg. Zij kunnen ideeën en wensen kenbaar maken en participeren in het project via rendement op ingelegd vermogen.

12 hectare

Het zonnepark bij Noordscheschut telt circa 12 hectare. De beoogde locatie ligt tussen de A37 en de Coevorderstraatweg ten zuidoosten van het dorp. Voorheen was deze locatie in beeld voor nieuwbouw, maar die is nooit van de grond gekomen. Het zonnepark heeft een vermogen van ongeveer 14 Mwp, waarmee circa 4000 huishoudens van duurzame energie kunnen worden voorzien. De opgewekte energie wordt via Enexis teruggeleverd aan het stroomnet.

‘We schermen het geheel goed af met groen’

Solarfields heeft samen met MD landschapsarchitecten een landschappelijke inpassing opgesteld. Volgens projectleider Jop Smit wordt het park zo goed mogelijk aan het zicht onttrokken. ,,Dat is vaak de belangrijkste wens van omwonenden’’, weet Smit. ,,Ze willen weten hoe hun horizon er na de totstandkoming van het zonnepark uitziet. We schermen het geheel goed af met groen.’’

Solarfields heeft met de grondeigenaar overeenstemming bereikt. ,,We willen het gebied langdurig pachten, meestal voor een periode van 25 of 30 jaar’’, verklaart Smit. Dat de keuze op het terrein bij Noordscheschut is gevallen, heeft volgens de projectleider te maken met de dunbevolkte omgeving en de aanwezige infrastructuur.

Bestemmingsplan wijzigen

Na de bijeenkomst met omwonenden wil Solarfields vergunning aanvragen. Ook moet het bestemmingsplan gewijzigd worden. Volgens Jop Smit staat de gemeente Hoogeveen positief tegenover de komst van het zonnepark. ,,En we gaan er van uit dat dat ook voor de provincie Drenthe geldt.’’


Lees verder

Zonnepanelen-grond
01/05/2024

Novar versterkt zijn positie op de Europese markt met de aankoop van een omvangrijk zonne-energieproject in Duitsland

Lees meer
Waterstofproject H2Hollandia bij zonnepark Vloeivelden Hollandia
Persbericht 30/04/2024

Waterstofproject H2Hollandia weer een stap dichter bij realisatie

Lees meer
Pas uitgevlogen kwikstaart op zonnepaneel
Persbericht 02/04/2024

Ecologische inrichting van zonneparken kan natuur helpen, maar niet alle soorten profiteren

Lees meer

Samen de uitdaging aangaan?

De energietransitie begint met een kennismaking. Plan direct een gesprek in of neem contact met ons op.

Plan een gesprek in

Onze specialisten helpen je met gericht advies.

Plan gesprek in

Neem contact op

Vragen? Bel of mail ons.

Contact