Het is tijd voor nieuwe energie. Daarom heeft Solarfields sinds 18 april 2023 een nieuwe naam: Novar. Wil je meer weten? Lees hier het bericht over de naamswijziging.

Nieuws
06/02/2020

Protium en Solarfields slaan de handen ineen

Protium en Solarfields slaan de handen ineen en realiseren samen 50MW zonne-energie op daken

Groningen, 31 januari 2020 – Solarfields en Protium, producenten van duurzame energie, starten per 1 februari 2020 een partnership voor de realisatie van 50 MW aan grootschalige zonnedaken. De zonnedaken liggen verspreid over Nederland.

Met het oog op het verkorten van de realisatietijd van projecten, besluiten de van oorsprong Groningse organisaties de krachten te bundelen. Het resultaat is een bijdrage aan de versnelling van de energietransitie, een onderwerp waar beide partijen een groot belang van in zien.

Gerben Smit, directeur van Solarfields licht toe: “Om inhoud te geven aan de energietransitie, zullen we op diverse manieren duurzame energie moeten opwekken. Voor zon betekent dit dat we zowel op land als in de bebouwde omgeving oplossingen moeten realiseren. Naast grond en carports zijn daken een belangrijke locatie voor onze projecten. Deze samenwerking benadrukt onze ambitie om, binnen nu en 10 jaar, 1 miljoen huishoudens van duurzame energie te voorzien.”

Matteo Santini, oprichter en directeur van Protium, vertelt met trots: “Ik geloof echt in deze samenwerking. In deze jonge markt kunnen partijen enorm veel van elkaar leren. Door onze krachten te bundelen worden niet dezelfde fouten gemaakt en kan er slagvaardig worden ontwikkelt. De energietransitie is iets wat wij samen moeten doen. Met deze samenwerking zet Protium een goede stap, om zo veel mogelijk daken om te bouwen naar duurzame energie bronnen. Met Solarfields heeft Protium een betrouwbare partner gevonden met een gezamenlijk belang.”

50 MW Dakprojecten
De eerste 2,5 MW wordt direct bij ingang van de samenwerking gerealiseerd in de vorm van vier dakprojecten. Het dakoppervlakte bedraagt ruim 15.000 m2. Met deze vier projecten wordt zo’n 2,2 miljoen kWh per jaar opgewekt. Dit betekent dat zo’n 780 huishoudens van groene stroom worden voorzien.

Protium
Protium is een producent van duurzame energie die gespecialiseerd is in het omzetten van daken naar zonne-energie systemen. Door daken een tweede bestemming te geven bouwt Protium aan het doel om, in 2025, 500 MW aan duurzame zonne-energie systemen op dak te hebben gerealiseerd. Dit moet jaarlijks genoeg stroom voor 160.000 huishoudens opwekken.


Lees verder

Zonnepanelen-grond
01/05/2024

Novar versterkt zijn positie op de Europese markt met de aankoop van een omvangrijk zonne-energieproject in Duitsland

Lees meer
Waterstofproject H2Hollandia bij zonnepark Vloeivelden Hollandia
Persbericht 30/04/2024

Waterstofproject H2Hollandia weer een stap dichter bij realisatie

Lees meer
Pas uitgevlogen kwikstaart op zonnepaneel
Persbericht 02/04/2024

Ecologische inrichting van zonneparken kan natuur helpen, maar niet alle soorten profiteren

Lees meer

Samen de uitdaging aangaan?

De energietransitie begint met een kennismaking. Plan direct een gesprek in of neem contact met ons op.

Plan een gesprek in

Onze specialisten helpen je met gericht advies.

Plan gesprek in

Neem contact op

Vragen? Bel of mail ons.

Contact