Het is tijd voor nieuwe energie. Daarom heeft Solarfields sinds 18 april 2023 een nieuwe naam: Novar. Wil je meer weten? Lees hier het bericht over de naamswijziging.

Nieuws
23/02/2021

re: cap Global Investors en Solarfields bundelen de krachten

Vorige week hebben re: cap global investors, de Zwitserse investeringsadviseur, en Solarfields hun krachten gebundeld. Solarfields zal het commerciële beheer voeren van vijf grootschalige Nederlandse zonneparken, goed voor 72,2 MWp geïnstalleerd vermogen.

re: cap heeft, door middel van een aanbesteding, Solarfields aangewezen als de partij voor het commerciële beheer van de vijf projecten die begin februari zijn verworven door de FP Lux Investments Group. De individuele zonneparken, variërend van 9,3 MWp tot 23,5 MWp, hebben een totaal vermogen van 72,2 MWp. De zonneparken zijn gelegen in Bemmel, Hof van Twente, Gennep, Hoogeveen en Zuidplas. In totaal worden meer dan 22.400 huishoudens voorzien van duurzame energie, waarmee meer dan 38.600 ton CO2 per jaar wordt bespaard. Alle projecten zijn in 2020 op het net aangesloten.

English version

Marktleider

Solarfields is vanaf deze week verantwoordelijk voor het financiële en administratieve beheer van vijf zonneparken in Nederland (zonnepark commercieel beheer).

Thomas Staudinger, COO van re: cap: “We hebben Solarfields geïdentificeerd als een aantrekkelijke partner met gedegen kennis en ervaring in de Nederlandse PV-markt. We hebben er alle vertrouwen in dat onze partner ons zal helpen bij het beheren van onze activa op basis van hun vakkundige en professionele aanpak.

Gerben Smit, CEO van Solarfields: “Met deze samenwerking versterken we onze positie als marktleider in vermogensbeheer bij grootschalige zonprojecten.

Partnership

Het contract heeft een looptijd van drie jaar. Beide partijen hebben de insteek deze om te zetten naar een zogenaamd long-term services contract. Vanuit re: cap is tevens de intentie uitgesproken om op korte termijn ook haar andere 8 Nederlandse zonneparken bij Solarfields onder te brengen. Naast het zonnepark commercieel beheer is het de bedoeling dat Solarfields verantwoordelijk wordt voor het technisch beheer. Het totaal opgesteld vermogen van de beoogde portefeuille bedraagt dan ​​221,4 MWp.

Thomas Staudinger: “Als financieel investeerder met een groeiende portefeuille van zonneparken, is de continue technische werking van onze parken van cruciaal belang om onze prestatiedoelstellingen te bereiken. Dit garandeert een stabiele cashflow voor onze investeerders. Daarom kijken we uit naar een duurzame samenwerking met Solarfields als ervaren partner.

Over re:cap

re: cap global investeerders is een internationaal actieve, onafhankelijke M & A-adviseur en vermogensbeheerder van hernieuwbare energiebronnen. Met een gespecialiseerd team ondersteunt re:cap haar klanten bij de evaluatie en selectie van geschikte projecten. Op verzoek treedt re: cap ook op als operator van de fabrieken en beoordeelt ze regelmatig de proces- en opbrengstoptimalisatie. Als boetiek biedt re: cap eersteklas, hoogwaardig advies aan institutionele beleggers over hun investeringen in infrastructuurprojecten in de sector van hernieuwbare energie. Zo zijn er al meer dan 850 megawatt aanbevolen en verworven namens klanten uit meer dan 50.000 megawatt aan gecontroleerde projecten.

re: cap global investors is lid van de multi-boutique alliantie FP Investment Partners, dat institutionele beleggers toegang biedt tot innovatieve vermogensbeheerders op het gebied van aandelen, alternatieven en reële activa.

Meer informatie vindt u op www.re-cap.ch


Lees verder

Blog 12/06/2024

Feestelijke opening Bontepolder

Lees meer
Algemeen 05/06/2024

Zien we jou op PROVADA 2024?

Lees meer
Zonnepanelen-grond
Persbericht 01/05/2024

Novar versterkt zijn positie op de Europese markt met de aankoop van een omvangrijk zonne-energieproject in Duitsland

Lees meer

Samen de uitdaging aangaan?

De energietransitie begint met een kennismaking. Plan direct een gesprek in of neem contact met ons op.

Plan een gesprek in

Onze specialisten helpen je met gericht advies.

Plan gesprek in

Neem contact op

Vragen? Bel of mail ons.

Contact