Het is tijd voor nieuwe energie. Daarom heeft Solarfields sinds 18 april 2023 een nieuwe naam: Novar. Wil je meer weten? Lees hier het bericht over de naamswijziging.

Nieuws
11/12/2018

Solarfields en K3 ontwikkelen samen eerste zonthermische park

Aan de rand van Groningen, op het Zernike universiteitscomplex, ligt het baggerdepot Dorkwerd. K3 en Solarfields willen op deze locatie een zonthermisch park realiseren. Met behulp van het park wordt een duurzaam warmwatersysteem gecreëerd waarmee gebouwen in Groningen verwarmd kunnen worden.

Hoewel er in het buitenland meerdere soortgelijke parken zijn gerealiseerd, is grootschalige zonthermie in Nederland nog een relatief nieuw begrip. Solarfields en K3 vinden het hoog tijd om hier verandering in te brengen en hebben de krachten gebundeld om samen grootschalige zonthermie naar Nederland te brengen.

Jelmer Pijlman, partner van Solarfields, zegt hierover: ’We hebben in Nederland een ambitieuze  duurzaamheidsdoelstelling. Om hier invulling aan te geven is het belangrijk om, naast zonnestroom, ook naar andere technieken te kijken die bijdragen aan de energietransitie. We zijn ervan overtuigd dat zonthermie hier een uitstekende techniek voor is en hebben in K3 een prima partner gevonden.’

De locatie van slibdepot Dorkwerd is de aangewezen locatie voor een zonthermisch park. Het park bevindt zich namelijk in de buurt van het warmtenet van Warmtestad. Dit warmtenet transporteert  de warmte van het zonnepark naar de gebruikers in Groningen, zoals bedrijfsgebouwen en particuliere woningen. Het zonthermiepark levert daarmee straks een significante bijdrage aan de duurzaamheidsdoelstellingen van gemeente Groningen en provincie Groningen. Het is nog wel afwachten of het zonthermische park daadwerkelijk wordt gerealiseerd. Binnenkort verwachten K3 en Solarfields de vergunning hiervoor aan te vragen.

Solarfields
Solarfields is een ervaren ontwikkelaar van grootschalige energiesystemen zoals zonneparken. Om de energietransitie te versnellen ontwikkelt en realiseert Solarfields eigen projecten en biedt ondersteuning bij projecten van anderen. Solarfields heeft 5 zonneparken gerealiseerd in Nederland en werkt aan tientallen andere.

K3
De K3 organisatie heeft al 90 jaar ervaring met het verantwoord winnen en verwerken van grondstoffen. Inmiddels is de K3 organisatie uitgegroeid tot een multidisciplinaire speler in de grondstoffenmarkt, waarbij duurzame gebiedsontwikkeling centraal staat.


Lees verder

Zonnepanelen-grond
01/05/2024

Novar versterkt zijn positie op de Europese markt met de aankoop van een omvangrijk zonne-energieproject in Duitsland

Lees meer
Waterstofproject H2Hollandia bij zonnepark Vloeivelden Hollandia
Persbericht 30/04/2024

Waterstofproject H2Hollandia weer een stap dichter bij realisatie

Lees meer
Pas uitgevlogen kwikstaart op zonnepaneel
Persbericht 02/04/2024

Ecologische inrichting van zonneparken kan natuur helpen, maar niet alle soorten profiteren

Lees meer

Samen de uitdaging aangaan?

De energietransitie begint met een kennismaking. Plan direct een gesprek in of neem contact met ons op.

Plan een gesprek in

Onze specialisten helpen je met gericht advies.

Plan gesprek in

Neem contact op

Vragen? Bel of mail ons.

Contact