Het is tijd voor nieuwe energie. Daarom heeft Solarfields sinds 18 april 2023 een nieuwe naam: Novar. Wil je meer weten? Lees hier het bericht over de naamswijziging.

Nieuws
16/01/2019

Solarfields gaat het dak op!

Solarfields breidt uit en beperkt zich niet langer tot grondgebonden zonneparken. Na eerder al SDE+ subsidie te hebben ontvangen voor onder andere een solar carport, vuilstortlocatie en een dijk, heeft Solarfields nu ook op het gebied van PV installaties op daken grote stappen gemaakt. Het is mogelijk om vrijblijvend een adviesgesprek aan te vragen via de website.

‘Het is een hele logische stap om ons ook op de daken in Nederland te richten.’ Geeft Gerben Smit, Managing Director binnen Solarfields, aan. ‘Er moet nog veel gebeuren in Nederland om de energiedoelstellingen te behalen en dit gaat niet lukken met enkel grondgebonden zonneparken. We hebben in de afgelopen jaren al veel mooie stappen gezet maar zijn ervan overtuigd dat we met zonnedaken de transitie nog verder kunnen versnellen.’

Een logische stap

Hoewel de techniek in de praktijk iets verschilt van grondgebonden zonneparken, is het in de basis maar een klein verschil en een logische keuze. ‘Grondeigenaren stelden ons regelmatig de vraag of we ook actief waren op daken omdat de samenwerking met ons als prettig werd ervaren. Dit heeft ons mede doen besluiten om kennis in huis te halen en ons hierin op te leiden.’ Solarfields richt zich ook op daken grotendeels op grootschalige projecten. Een dak met de grootte vanaf 3.000 m2 komt in aanmerking om opgenomen te worden in de portefeuille.

Betrouwbaar en professioneel

Solarfields heeft zich in de afgelopen jaren laten zien als een betrouwbare en professionele partij op het gebied van grootschalige zonneparken. De werkwijze van Solarfields blijft hierin op dak gelijk. Het grote voordeel van dak-projecten ten opzichte van grondgebonden zonneparken is dat er hiervoor geen vergunning benodigd is. Wat er nog wel noodzakelijk is, is onder andere een SDE+ subsidie. Zoals eerdere samenwerkingspartners gewend zijn, regelt Solarfields alles van A-Z en wordt de eigenaar van het dak geheel ontzorgd op het gebied van deze verduurzamingsmogelijkheid.


Lees verder

Zonnepanelen-grond
01/05/2024

Novar versterkt zijn positie op de Europese markt met de aankoop van een omvangrijk zonne-energieproject in Duitsland

Lees meer
Waterstofproject H2Hollandia bij zonnepark Vloeivelden Hollandia
Persbericht 30/04/2024

Waterstofproject H2Hollandia weer een stap dichter bij realisatie

Lees meer
Pas uitgevlogen kwikstaart op zonnepaneel
Persbericht 02/04/2024

Ecologische inrichting van zonneparken kan natuur helpen, maar niet alle soorten profiteren

Lees meer

Samen de uitdaging aangaan?

De energietransitie begint met een kennismaking. Plan direct een gesprek in of neem contact met ons op.

Plan een gesprek in

Onze specialisten helpen je met gericht advies.

Plan gesprek in

Neem contact op

Vragen? Bel of mail ons.

Contact