Het is tijd voor nieuwe energie. Daarom heeft Solarfields sinds 18 april 2023 een nieuwe naam: Novar. Wil je meer weten? Lees hier het bericht over de naamswijziging.

Nieuws
23/06/2017

Solarfields gaat voor zonnepark op Fort de Pol

Het Groningse bedrijf Solarfields wil op de voormalige vuilstort van Fort de Pol in Zutphen een zonnepark van circa 14.000 zonnepanelen realiseren. Deze moeten een hoeveelheid duurzame energie opleveren die gelijkstaat aan de energiebehoefte van pakweg 1400 huishoudens. In Het Hart in Eefde is maandag een openbare inloopbijeenkomst over het project.

De zonnepanelen komen grotendeels op het bovenste plateau van Fort de Pol en op het zuidtalud. Een klein deel is voorzien op het westtalud. Als de vergunningsprocedure voorspoedig verloopt en de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland begin 2018 – zo hoopt Solardfields – positief beslist over een subsidieaanvraag kan het zonnepark volgend jaar zomer klaar zijn, zegt projectmanager Job Smit.

Smit legt uit waarom de inloopbijeenkomst niet in Zutphen maar in buurtgemeente Lochem is: ,,In het verleden zijn aan de rand van Zutphen projecten ontwikkeld waarmee Eefdenaren niet allemaal even blij waren. We willen nu iedereen aan de voorkant zo goed mogelijk informeren. De mensen die het dichtst bij Fort de Pol komen uit Eefde.” Smit benadrukt dat ook Zutphenaren en andere belangstellenden welkom zijn op de inloopavond (maandag 26-6, 18.00 tot 20.00 uur).


Lees verder

Blog 13/09/2023

Teamdag Ground Mounted

Lees meer
Paneellegging Dorkwerd
Persbericht 12/09/2023

Eerste paneel geplaatst op zonthermiepark Dorkwerd

Lees meer
Batterij zonnepark Bontepolder
Persbericht 06/09/2023

Grote batterijen kunnen Nederlandse samenleving jaarlijks €2 miljard besparen

Lees meer

Samen de uitdaging aangaan?

De energietransitie begint met een kennismaking. Plan direct een gesprek in of neem contact met ons op.

Plan een gesprek in

Onze specialisten helpen je met gericht advies.

Plan gesprek in

Neem contact op

Vragen? Bel of mail ons.

Contact