Het is tijd voor nieuwe energie. Daarom heeft Solarfields sinds 18 april 2023 een nieuwe naam: Novar. Wil je meer weten? Lees hier het bericht over de naamswijziging.

Nieuws
23/06/2017

Solarfields gaat voor zonnepark op Fort de Pol

Het Groningse bedrijf Solarfields wil op de voormalige vuilstort van Fort de Pol in Zutphen een zonnepark van circa 14.000 zonnepanelen realiseren. Deze moeten een hoeveelheid duurzame energie opleveren die gelijkstaat aan de energiebehoefte van pakweg 1400 huishoudens. In Het Hart in Eefde is maandag een openbare inloopbijeenkomst over het project.

De zonnepanelen komen grotendeels op het bovenste plateau van Fort de Pol en op het zuidtalud. Een klein deel is voorzien op het westtalud. Als de vergunningsprocedure voorspoedig verloopt en de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland begin 2018 – zo hoopt Solardfields – positief beslist over een subsidieaanvraag kan het zonnepark volgend jaar zomer klaar zijn, zegt projectmanager Job Smit.

Smit legt uit waarom de inloopbijeenkomst niet in Zutphen maar in buurtgemeente Lochem is: ,,In het verleden zijn aan de rand van Zutphen projecten ontwikkeld waarmee Eefdenaren niet allemaal even blij waren. We willen nu iedereen aan de voorkant zo goed mogelijk informeren. De mensen die het dichtst bij Fort de Pol komen uit Eefde.” Smit benadrukt dat ook Zutphenaren en andere belangstellenden welkom zijn op de inloopavond (maandag 26-6, 18.00 tot 20.00 uur).


Lees verder

Pas uitgevlogen kwikstaart op zonnepaneel
Persbericht 02/04/2024

Ecologische inrichting van zonneparken kan natuur helpen, maar niet alle soorten profiteren

Lees meer
Blog 15/03/2024

Can-do-mentaliteit over de grens

Lees meer
Dorkwerd
Algemeen 14/02/2024

De zon als oplossing voor de verduurzaming van de Nederlandse warmtevraag

Lees meer

Samen de uitdaging aangaan?

De energietransitie begint met een kennismaking. Plan direct een gesprek in of neem contact met ons op.

Plan een gesprek in

Onze specialisten helpen je met gericht advies.

Plan gesprek in

Neem contact op

Vragen? Bel of mail ons.

Contact