Het is tijd voor nieuwe energie. Daarom heeft Solarfields sinds 18 april 2023 een nieuwe naam: Novar. Wil je meer weten? Lees hier het bericht over de naamswijziging.

Nieuws
19/05/2016

Solarfields heeft beste plan voor Sinnegreide Achtkarspelen

Het plan van Solarfields, voor de realisatie en exploitatie van een Sinnegreide (zonneweide) van 12 hectare bij Buitenpost, is als beste beoordeeld. Wethouder Marten van der Veen is blij met deze uitkomst: ‘Mei dizze partij binne wy wer in stapke tichter by in duorsume takomst foar de mienskip.’

Achtkarspelen blijft eigenaar van de grond en verhuurt deze aan Solarfields. Solarfields is verantwoordelijk voor zowel de realisatie van de zonnepanelen en bijbehorende infrastructuur, als de landschappelijke inpassing en het onderhoud hiervan.

Geïnteresseerde marktpartijen konden zich inschrijven voor het project waarmee Achtkarspelen een grote stap wil maken in het verduurzamen van de gemeente. Dertien partijen gaven hier gehoor aan. De plannen zijn beoordeeld door een commissie van zes deskundigen, volgens een vooraf vastgestelde puntentelling.

De Sinnegreide kan voor ca 3000 huishoudens stroom opwekken. Ook voorziet het plan in de mogelijkheid dat inwoners van Achtkarspelen kunnen participeren in de Sinnegreide. De gemeente gaat met Solarfields in gesprek over de nadere uitwerking en de communicatie.

Zie voor actuele informatie http://www.achtkarspelen.nl/sinnegreide

Sinnegreide

De Sinnegreide is een veld vol zonnepanelen die stroom opleveren. Die stroom wordt aan het elektriciteitsnet geleverd met een aansluiting op het regelstation van netbeheerder Liander. De stroom gaat dus niet rechtstreeks naar de woningen in Achtkarspelen, maar compenseert een deel van het elektriciteitsgebruik van de inwoners. De Sinnegreide komt in een weiland naast bedrijventerrein ‘De Swadde’ in Buitenpost. Daar ligt een stuk land van 17 hectare, waarvan 12 hectare beschikbaar is voor de Sinnegreide. De overige 5 hectare blijft beschikbaar voor andere ontwikkelmogelijkheden.


Lees verder

Blog 12/06/2024

Feestelijke opening Bontepolder

Lees meer
Algemeen 05/06/2024

Zien we jou op PROVADA 2024?

Lees meer
Zonnepanelen-grond
Persbericht 01/05/2024

Novar versterkt zijn positie op de Europese markt met de aankoop van een omvangrijk zonne-energieproject in Duitsland

Lees meer

Samen de uitdaging aangaan?

De energietransitie begint met een kennismaking. Plan direct een gesprek in of neem contact met ons op.

Plan een gesprek in

Onze specialisten helpen je met gericht advies.

Plan gesprek in

Neem contact op

Vragen? Bel of mail ons.

Contact