Het is tijd voor nieuwe energie. Daarom heeft Solarfields sinds 18 april 2023 een nieuwe naam: Novar. Wil je meer weten? Lees hier het bericht over de naamswijziging.

Nieuws
16/03/2018

Solarfields levert grootste zonnepark in Gelderland op

Zonnepark Geldermalsen operationeel op voormalige vuilstort

Groningen, 16 maart 2018 – Zonnepark AVRI Solar B.V. te Geldermalsen, gebouwd door het consortium Solarfields/ib vogt, is per vandaag operationeel. Het aan de snelweg gelegen project is het grootste op een vuilstort gerealiseerde zonnepark in de provincie Gelderland.

‘Een vuilstortlocatie is een perfecte maar uitdagende locatie voor een zonnepark.’ Geeft Henk Groenewold, projectmanager van dit project, aan. ‘Het vraagt in de realisatie en voorbereiding meer aandacht dan bij een reguliere locatie. De onder de grond liggende folie moet bijvoorbeeld intact blijven dus voornamelijk voor de diepte van de constructie waren er restricties. Dit is niet erg, het motiveert ons juist om out-of-the-box te denken in oplossingen. Het park is een paradepaardje voor zonneparken boven vuilstortlocaties in Nederland. Van onbruikbaar stuk grond naar duurzame energie!’

Grootste zonnepark Gelderland
Zonnepark Geldermalsen is het grootste gerealiseerde project binnen de provincie Gelderland. Het zonnepark beslaat een oppervlakte van 12 hectare, en is dus 18 voetbalvelden groot. In totaal zijn er 34.368 panelen geplaatst die samen een vermogen van 9.3MWp op moeten leveren. Dit is voldoende voor ongeveer 2.500 huishoudens.

Bouwen op een vuilstort
Het zonnepark is gebouwd op de voormalige vuilstort van afvalverwerker AVRI. Deze was in gebruik van 1969 tot 2014 waarna deze is afgedekt. Om aan de eisen te voldoen is er bij de constructie gebruik gemaakt van betonnen blokken (zodat de panelen minder diep de grond in hoeven) en verstelbare panelen (zodat er ook na eventuele verzakking optimaal vermogen geleverd wordt).

Solarfields
Solarfields is een ervaren ontwikkelaar van grondgebonden zonneparken en grootschalige zonnesystemen. Solarfields ontwikkelt eigen projecten en biedt ondersteuning bij de realisatie van projecten van anderen. Naast de realisatie van de zonnepark Geldermalsen en de Kie in Franeker, verwacht Solarfields dit jaar ook zonneparken te realiseren waaronder Marum, Achtkarspelen en Scaldia. Om de energietransitie te versnellen stimuleert Solarfields, samen met haar partners, de ontwikkeling van zonneparken in Nederland.


Lees verder

Zonnepanelen-grond
01/05/2024

Novar versterkt zijn positie op de Europese markt met de aankoop van een omvangrijk zonne-energieproject in Duitsland

Lees meer
Waterstofproject H2Hollandia bij zonnepark Vloeivelden Hollandia
Persbericht 30/04/2024

Waterstofproject H2Hollandia weer een stap dichter bij realisatie

Lees meer
Pas uitgevlogen kwikstaart op zonnepaneel
Persbericht 02/04/2024

Ecologische inrichting van zonneparken kan natuur helpen, maar niet alle soorten profiteren

Lees meer

Samen de uitdaging aangaan?

De energietransitie begint met een kennismaking. Plan direct een gesprek in of neem contact met ons op.

Plan een gesprek in

Onze specialisten helpen je met gericht advies.

Plan gesprek in

Neem contact op

Vragen? Bel of mail ons.

Contact