Het is tijd voor nieuwe energie. Daarom heeft Solarfields sinds 18 april 2023 een nieuwe naam: Novar. Wil je meer weten? Lees hier het bericht over de naamswijziging.

Nieuws
16/11/2018

Solarfields opent met betrokken partijen zonnepark Marum

Zonnepark Marum, gebouwd door het gespecialiseerde bedrijf Solarfields, is op 15 november officieel geopend. In het bijzijn van een kleine 30 man is het zonnepark na een minisymposium op gemeentehuis Marum door middel van een onthulling geopend.

Na een toespraak door Nienke Homan, gedeputeerde van de provincie Groningen, was het tijd voor de onthulling. Aan twee koorden hebben wethouder Jan Vos, Nienke Homan en Jelmer Pijlman (partner van Solarfields red.) aan een doek getrokken. Verschillende wethouders en betrokkenen waren aanwezig toen het rode doek van de zonnepanelen werd getrokken. Een zonnepaneel, waarop de details van het zonnepark staan, werd met deze handeling onthuld.

Het doek is na onthulling aan gemeente Marum overhandigd als dank voor de prettige samenwerking. Pijlman zegt hierover:’Vandaag staan we op een zonnepark die stroom levert aan een kleine 3.000 huishoudens. Dit is een mooi resultaat na een prettige samenwerking met gemeente Marum.’

Symposium

Voorafgaand aan de onthulling werd er in het gemeentehuis Marum het minisymposium ‘Duurzaam ingepast’ gehouden. Centraal stond hier het belang van de inpassing bij de ontwikkeling van een zonnepark. Dit is belangrijk aspect op ecologisch, landschappelijk en maatschappelijk vlak. In het geval van Zonnepark Marum was dit ook belangrijk omdat het zonnepark naast een nieuw te bouwen woonwijk ligt.

Zonnepark Marum

Zonnepark Marum is circa 11 hectare groot en in totaal zijn er 27.216 zonnepanelen geplaatst die een vermogen van 8,981MWp leveren. Dat betekent dat jaarlijks ruim 2.900 huishoudens worden voorzien van groene stroom. Zonnepark Marum levert hiermee een mooi aandeel aan de energiedoelstellingen van gemeente Marum.

Solarfields

Solarfields is een ervaren ontwikkelaar van grootschalige zonneparken en grootschalige zonnesystemen. Solarfields ontwikkelt eigen projecten en biedt ondersteuning bij de realisatie van projecten van anderen. Om de energietransitie te versnellen stimuleert Solarfields, samen met haar partners, de ontwikkeling van zonneparken in Nederland.


Lees verder

Blog 12/06/2024

Feestelijke opening Bontepolder

Lees meer
Algemeen 05/06/2024

Zien we jou op PROVADA 2024?

Lees meer
Zonnepanelen-grond
Persbericht 01/05/2024

Novar versterkt zijn positie op de Europese markt met de aankoop van een omvangrijk zonne-energieproject in Duitsland

Lees meer

Samen de uitdaging aangaan?

De energietransitie begint met een kennismaking. Plan direct een gesprek in of neem contact met ons op.

Plan een gesprek in

Onze specialisten helpen je met gericht advies.

Plan gesprek in

Neem contact op

Vragen? Bel of mail ons.

Contact