Het is tijd voor nieuwe energie. Daarom heeft Solarfields sinds 18 april 2023 een nieuwe naam: Novar. Wil je meer weten? Lees hier het bericht over de naamswijziging.

Nieuws
11/10/2018

Solarfields sluit zonnepark Marum aan op het net

Zonnepark Marum levert stroom aan ruim 2.900 huishoudens

Zonnepark Marum, gerealiseerd door de ervaren ontwikkelaar Solarfields, is per vandaag operationeel. Het zonnepark ligt ten zuiden van het plan Marum-Alberdaheerd in de gemeente Marum.

‘Op dit moment worden tests uitgevoerd.’ geeft Henk Groenewold, Construction Manager binnen Solarfields, aan. ‘Dit is natuurlijk altijd een spannend moment. We werken met een gespecialiseerd team samen naar dit moment toe, dan hoop je natuurlijk dat alles goed verloopt. De eerste resultaten zien er gelukkig ook bij dit zonnepark weer positief uit.’

Zonnepark Marum
Zonnepark Marum ligt in het gelijknamige dorp in de provincie Groningen. In totaal leveren 27.216 zonnepanelen per jaar genoeg stroom voor ruim 2.900 huishoudens. Het zonnepark levert hiermee een mooi aandeel aan de energietransitie in Nederland.

Landschappelijke inpassing
Binnenkort wordt gestart met de landschappelijke inpassing. Hierbij worden bestaande landschapselementen en structuren gebruikt om de aangrenzende woonwijk aan het zicht te onttrekken van het zonnepark. Gedurende een eerdere inloopavond en persoonlijke gesprekken zijn hiervoor ideeën aangedragen die, waar dat mogelijk is, worden doorgevoerd.

Solarfields
Solarfields is een ervaren ontwikkelaar van grootschalige zonneparken en zonnesystemen. Solarfields ontwikkelt eigen projecten en biedt ondersteuning bij de realisatie van projecten van anderen. Naast de ontwikkeling van zonnepark Marum in Groningen, realiseert Solarfields dit jaar ook zonneparken in andere provincies waaronder Overijsel, Zeeland en Friesland.


Lees verder

Blog 12/06/2024

Feestelijke opening Bontepolder

Lees meer
Algemeen 05/06/2024

Zien we jou op PROVADA 2024?

Lees meer
Zonnepanelen-grond
Persbericht 01/05/2024

Novar versterkt zijn positie op de Europese markt met de aankoop van een omvangrijk zonne-energieproject in Duitsland

Lees meer

Samen de uitdaging aangaan?

De energietransitie begint met een kennismaking. Plan direct een gesprek in of neem contact met ons op.

Plan een gesprek in

Onze specialisten helpen je met gericht advies.

Plan gesprek in

Neem contact op

Vragen? Bel of mail ons.

Contact