Het is tijd voor nieuwe energie. Daarom heeft Solarfields sinds 18 april 2023 een nieuwe naam: Novar. Wil je meer weten? Lees hier het bericht over de naamswijziging.

Nieuws
23/03/2020

Solarfields sluit zonnepark Molenwaard op het net aan

Zonnepark Molenwaard in Hoogezand, gerealiseerd door ervaren producent van duurzame stroom Solarfields, is afgelopen woensdag in samenwerking met de netbeheerder Enexis op het elektriciteitsnet aangesloten. Het zonnepark beslaat een oppervlakte van 35 hectare en levert groene stroom aan zo’n 10.000 huishoudens 

Het zonnepark zal later dit jaar feestelijk worden geopend. In verband met het coronavirus is de datum hiervan nog niet bepaald, deze wordt in een later stadium bekend gemaakt.  

Het zonnepark

Zonnepark Molenwaard beslaat met 90.132 panelen een oppervlakte van 35 hectare. Hiervan wordt 7 hectare ingericht met onder andere nieuwe watergangen en grondwallen met beplanting. Dit is in goed overleg met de omgeving gegaan. Gedurende de exploitatieperiode blijft Solarfields betrokken voor, onder andere, het onderhoud van het zonnepark en de landschappelijke inpassing. 

Solarfields

Solarfields is een producent van duurzame energie en realiseert zonne-energie systemen. Het bedrijf is marktleider op het gebied van grootschalige grondgebonden zonneparken. Solarfields realiseert zonneprojecten op verschillende type locaties zoals grond, daken, voormalig vuilstortlocaties en parkeerplaatsen. Allemaal met het doel Nederland verder te verduurzamen en in 2030 schone energie te leveren aan 1 miljoen huishoudens.


Lees verder

Persbericht 21/11/2023

DIF Capital Partners neemt een meerderheidsbelang in Novar

Lees meer
Blog 16/11/2023

Group Controller gezocht

Lees meer
Agri-PV
Persbericht 13/11/2023

Eerste onderzoek naar combinatie zonnepark en melkveehouderij gestart

Lees meer

Samen de uitdaging aangaan?

De energietransitie begint met een kennismaking. Plan direct een gesprek in of neem contact met ons op.

Plan een gesprek in

Onze specialisten helpen je met gericht advies.

Plan gesprek in

Neem contact op

Vragen? Bel of mail ons.

Contact