Het is tijd voor nieuwe energie. Daarom heeft Solarfields sinds 18 april 2023 een nieuwe naam: Novar. Wil je meer weten? Lees hier het bericht over de naamswijziging.

Nieuws
22/06/2018

Solarfields sponsort basisschool Foxhol met tablets

Op vrijdagochtend heeft Werkgroep Dorpsbeheer Foxhol (WDF) 65 tablets aan de W.A. Scholtenschool overhandigd. Met behulp van deze tablets, voorzien van een speciaal programma, is het mogelijk voor de school om het predikaat ‘Excellent’ te ontvangen.

Vol spanning zitten de leerlingen van de W.A. Scholtenschool op vrijdagochtend te wachten in de kantine. Allen hebben een blauw petje op van de basisschool. Het is namelijk een feestelijke dag. Vandaag ontvangt de school namelijk 65 tablets waardoor de scholieren vanaf volgend jaar les krijgen via tablets in plaats van uit de boeken. Dit is een meer interactieve en persoonlijkere manier van lesgeven.

Eén leerling doet de onthulling waarna juf Hannah het doosje mag uitpakken. De kinderen reageren met luid gejuich wanneer eenmaal duidelijk wordt wat deze onthulling inhoudt. ‘Nog wel even geduld’. legt Henk Brons van WDF uit. ‘de juffen en de meester moeten eerst nog wel les krijgen over deze manier van lesgeven.’

Gerben Smit, medeoprichter van Solarfields, wordt vervolgens nog in het zonnetje gezet. Mede dankzij een gift vanuit Solarfields was het namelijk mogelijk om deze tablets aan te schaffen in plaats van te huren. Gerben zegt achteraf in een gesprek hierover: ’We vinden onderwijs erg belangrijk. Op deze manier wordt leren leuker, erg belangrijk!’ Lachend voegt Smit eraan toe: ‘Natuurlijk hopen we ook dat deze kinderen daarnaast technische kennis ontwikkelen zodat deze later mogelijk bijdragen aan de ontwikkeling van zonneparken.’

Het evenement was een groot succes. Na afloop was er de mogelijkheid voor de kinderen om te spelen op het springkussen.


Lees verder

Algemeen 25/07/2024

ESG Report 2023

Lees meer
GDS Avermieden
Persbericht 17/07/2024

Bouw eigen netstation Avermieden gestart

Lees meer
Blog 12/06/2024

Feestelijke opening Bontepolder

Lees meer

Samen de uitdaging aangaan?

De energietransitie begint met een kennismaking. Plan direct een gesprek in of neem contact met ons op.

Plan een gesprek in

Onze specialisten helpen je met gericht advies.

Plan gesprek in

Neem contact op

Vragen? Bel of mail ons.

Contact