Het is tijd voor nieuwe energie. Daarom heeft Solarfields sinds 18 april 2023 een nieuwe naam: Novar. Wil je meer weten? Lees hier het bericht over de naamswijziging.

Nieuws
11/08/2022

Solarfields Suntour 2022

Bij mooi weer hoort een ijsje. Én een praatje over verduurzamen en zonnepanelen. Daarom zijn een aantal collega’s met ijscokar en al op pad gegaan. Ook Raymon ging mee met de Suntour 2022 en vertelt:

Suntour: IJs en advies

“We hebben als bedrijf een duidelijk doel, namelijk een grote bijdrage leveren aan de klimaatdoelen van Nederland. En dus hebben we ook als team Rooftop een doel. We willen in contact komen met beslissingsmakers die een groot dak hebben, maar nog geen zonnepanelen.”

“Tuurlijk kan je dan gaan bellen. Of een brief sturen. Wij hebben besloten om gewoon op bezoek te gaan. Vanuit Groningen zijn we daarom naar een aantal industrieterreinen in Nederland afgereisd om gratis ijsjes én advies uit te delen. Een ludieke binnenkomer die direct voor een positieve en blije sfeer zorgt. Daar houden we van.”

Zonnepanelen: oud nieuws?

“Voor veel bedrijven is het natuurlijk niet de eerste keer dat ze over zonnepanelen horen. De meesten hebben er de afgelopen jaren ook al wel eens naar gekeken. En toch hebben we ook dan nog steeds een duidelijke boodschap. Want wat zes jaar geleden niet kon, is door de techniek nu misschien wel mogelijk. Bijvoorbeeld door de veel lichtere panelen. Er kan vaak meer dan je denkt.”

“Het is leuk om te horen wat er bij bedrijven speelt rondom het vraagstuk energie. Veel bedrijven en zelfs medewerkers zijn hier namelijk mee bezig. Op deze manier ga je heel informeel met elkaar rond de tafel. Je hebt wel in je achterhoofd dat het een commerciële dag is. Alleen dat merk je eigenlijk niet; zo kom je bijvoorbeeld ook iets brengen in plaats van alleen maar halen. Op deze manier is het leuk voor alle partijen.”

Trots

“Daarom ben ik ook echt trots als ik daar sta en een praatje maak. Ik wil dat het bij ondernemers binnendringt dat je nu moet verduurzamen. Je bent natuurlijk niet verplicht om voor panelen te kiezen. Maar ook dat algemene bewustzijn wil ik graag aan bijdragen. We moeten samen aan de slag. En ja, wij kunnen daar goed bij helpen.”

“Overigens ben ik niet de enige met trots. Het heeft mij positief verrast hoeveel mensen trots op hun werk en bedrijf zijn. We mochten overal zo even achter de schermen kijken. Bijvoorbeeld om het dak te zien. Of om het productieproces van dichtbij te bekijken. Zo heb ik echt een aantal mini-tours bij andere bedrijven gekregen.”

“Afgelopen keer zonk de moed mij wel een beetje in de schoenen. In de auto onderweg naar ons eerste adres regende het waanzinnig. En tja, wat moet je met een ijscokar in de regen? Gelukkig klaarde het al snel op. Zo zie je maar, zon is altijd belangrijk. Zowel voor stroom als voor ijs .”


Lees verder

Persbericht 21/11/2023

DIF Capital Partners neemt een meerderheidsbelang in Novar

Lees meer
Blog 16/11/2023

Group Controller gezocht

Lees meer
Agri-PV
Persbericht 13/11/2023

Eerste onderzoek naar combinatie zonnepark en melkveehouderij gestart

Lees meer

Samen de uitdaging aangaan?

De energietransitie begint met een kennismaking. Plan direct een gesprek in of neem contact met ons op.

Plan een gesprek in

Onze specialisten helpen je met gericht advies.

Plan gesprek in

Neem contact op

Vragen? Bel of mail ons.

Contact