Het is tijd voor nieuwe energie. Daarom heeft Solarfields sinds 18 april 2023 een nieuwe naam: Novar. Wil je meer weten? Lees hier het bericht over de naamswijziging.

Nieuws
10/04/2020

UPDATE Informatieavond Zonnepark Telgenbos wordt digitaal

UPDATE Informatieavond Zonnepark Telgenbos wordt digitaal

bijeenkomst voor Zonnepark Telgenbos van dinsdag 31 maart bij Dorpshuus Heino is komen te vervallen. Vooruitlopend op een latere informatieavond, Houdt Solarfields, de initiatiefnemer van het zonproject, eerst een digitale bijeenkomst gehouden op 15 april. Dit is in goed overleg met de gemeente besloten.

“Het zijn voor velen van ons spannende tijden en misschien voelt een webinar, zowel voor u als voor Solarfields, wat onpersoonlijk.” Geeft Maaike Helder, projectmanager binnen Solarfields aan. “De omstandigheden vragen echter om een creatieve oplossing om u zo goed mogelijk te kunnen informeren, maar ook om concreet gehoor te geven aan uw vragen en ideeën. Tijdens deze webinar zullen ook andere partijen aan het woord zijn, zoals de grondeigenaar, Stichting Duurzaam Heino en de eigenaren van landgoed De Vlaminckhorst.”

De webinar
Tijdens de webinar verstrekt Solarfields informatie over de eerste schetsen van het zonneproject en wordt veel ruimte geboden om vragen in te dienen per chat en via de telefoon. Een team, bestaande uit 10 medewerkers, staat klaar om tijdens- en na de avond eventuele vragen te beantwoorden.

De informatieavond is verplaatst naar woensdag 15 april, 19.30 uur. Aanmelding voor de webinar is inmiddels niet meer mogelijk.

Zonnepark Telgenbos
Zonnepark Telgenbos staat gepland in een gebied dat in totaal 22 hectare groot is, waarvan circa 7,5 hectare wordt gebruikt voor de realisatie van een zonnepark. Vanuit de opbrengsten van het zonnepark wordt door de grondeigenaar een fonds opgericht voor het onderhoud van het gehele landgoed. Het voornemen is om het Bouwhuis bos en naastgelegen landerijen te herstellen en op deze manier langdurig beheer zeker te stellen. Zo bestaat het voornemen om de rabatten structuur, het sterrenbos en de historische wandel omgang te herstellen waarmee het landgoed toegankelijk zal worden voor iedereen uit Heino.

Vanuit de opbrengsten van het zonnepark wordt ook een buurtfonds ondersteund waarmee het ten goede komt aan de nabije omgeving van het project, landschap, duurzaamheid of andere sociale doelen.

Solarfields
Solarfields is een ervaren producent van duurzame energie. Het bedrijf heeft inmiddels op veel verschillende plekken in Nederland zonneparken gerealiseerd. Dit doet Solarfields in nauwe samenspraak met de gemeente, provincie en omwonenden. Acceptatie door de omgeving is altijd een belangrijke randvoorwaarde voor de realisatie van een zonnepark.

Praktische informatie
Datum: 15 april 2020
Tijd: 19:30 – 20:30 u
Locatie: online


Lees verder

Blog 12/06/2024

Feestelijke opening Bontepolder

Lees meer
Algemeen 05/06/2024

Zien we jou op PROVADA 2024?

Lees meer
Zonnepanelen-grond
Persbericht 01/05/2024

Novar versterkt zijn positie op de Europese markt met de aankoop van een omvangrijk zonne-energieproject in Duitsland

Lees meer

Samen de uitdaging aangaan?

De energietransitie begint met een kennismaking. Plan direct een gesprek in of neem contact met ons op.

Plan een gesprek in

Onze specialisten helpen je met gericht advies.

Plan gesprek in

Neem contact op

Vragen? Bel of mail ons.

Contact