Het is tijd voor nieuwe energie. Daarom heeft Solarfields sinds 18 april 2023 een nieuwe naam: Novar. Wil je meer weten? Lees hier het bericht over de naamswijziging.

Nieuws
15/08/2019

Van SDE+ naar SDE++, wat betekent dit?

Het jaar 2019 is het laatste jaar dat de SDE+ subsidie bestond in haar huidige vorm. Minister Wiebes heeft namelijk kenbaar gemaakt dat deze subsidie vanaf 2020 een andere vorm gaat krijgen: de SDE++ subsidie. Deze verandering heeft diverse gevolgen en kan invloed hebben op uw subsidieaanvraag.

SDE+ en SDE++, wat is het verschil?

De huidige SDE+ subsidie focust zich sinds 2011 op de productie van duurzame energie door middel van zon, wind (op zee), water, biomassa en geothermie. Sinds de intrede van SDE+ zijn er al veel zonnepanelen geplaatst, welke worden betaald uit de subsidiepot. De hoogte van dit bedrag wordt jaarlijks vastgesteld. De tweede, en laatste ronde van de SDE+ subsidie, vindt plaats in de periode van 29 oktober tot 14 november 2019. Er is in deze ronde wederom een budget van 5 miljard euro beschikbaar gesteld.

De nieuwe SDE++ subsidie legt de nadruk op het reduceren van de C02 uitstoot. Ten opzichte van de huidige subsidievorm brengt dit enkele verschillen met zich mee. Zo worden nieuwe technieken als aquathermie, waterstof productie en CO2-afvang en -opslag gefinancierd vanuit dezelfde subsidiepot.

Daarnaast heeft Minister Wiebes aangegeven dat de SDE++ slechts één subsidieronde heeft. Dit betekent dat het straks nog belangrijker wordt om op het juiste moment de volledige aanvraag in te dienen. De datum van deze ronde is op dit moment nog niet bekend.

Duurzame concurrentie

Een andere grote wijziging is dat meerdere duurzame technieken aanspraak kunnen maken op de SDE++ subsidie. Zo kan er vanaf 2020 niet alleen subsidie aangevraagd worden voor bijvoorbeeld zon, maar ook voor CO2 reducerende technieken en de benutting van restwarmte. Dit heeft als gevolg dat het aandeel voor onder andere zon, kleiner zal worden.

Omdat er meer concurrentie ontstaat voor duurzame zonne-energie, is het interessant om uw SDE+ aanvraag juist in 2019  in te dienen! De kans is groter dat de daadwerkelijke subsidie wordt toegekend. Daarnaast kent de SDE++ subsidie slechts één ronde, dus u heeft maar één mogelijkheid per jaar. Tot op heden is nog niet bekend hoe hoog de subsidiepot zal worden.

Voordeel voor dakeigenaren in 2020

Het is aantrekkelijk om uw dak nog dit jaar  te verduurzamen. Solarfields kan u als grote dakeigenaar (vanaf 3.000 m2) ondersteunen bij deze SDE+ aanvraag. U kunt bij Solarfields aangeven dat u interesse heeft voor zonnepanelen op dak. Wij nemen vrijblijvend contact met u op om in kaart te brengen hoe we kunnen verduurzamen en de vergoeding per paneel die we kunnen bieden. Op deze manier kunt u nog gebruik maken van de huidige regeling, win-win dus!


Lees verder

Algemeen 25/07/2024

ESG Report 2023

Lees meer
GDS Avermieden
Persbericht 17/07/2024

Bouw eigen netstation Avermieden gestart

Lees meer
Blog 12/06/2024

Feestelijke opening Bontepolder

Lees meer

Samen de uitdaging aangaan?

De energietransitie begint met een kennismaking. Plan direct een gesprek in of neem contact met ons op.

Plan een gesprek in

Onze specialisten helpen je met gericht advies.

Plan gesprek in

Neem contact op

Vragen? Bel of mail ons.

Contact