Het is tijd voor nieuwe energie. Daarom heeft Solarfields sinds 18 april 2023 een nieuwe naam: Novar. Wil je meer weten? Lees hier het bericht over de naamswijziging.

Nieuws
11/07/2019

Veel belangstelling zonthermiepark Dorkwerd

Afgelopen dinsdagavond organiseerden we in Dorkwerd samen met gebiedsontwikkelaar K3 een inloopavond over het zonthermiepark dat we op het baggerdepot Dorkwerd willen gaan realiseren. In het pittoreske kerkje van Dorkwerd informeerden we de omwonenden en andere geïnteresseerden over het plan.

Duurzaam warmtesysteem
Door het zonthermiepark wordt een duurzaam warmtesysteem gecreëerd waarmee gebouwen in Groningen verwarmd kunnen worden. De locatie van het depot in Dorkwerd is erg geschikt omdat het zich dichtbij het warmtenet van Warmtestad bevindt. Warmtestad is het duurzame nutsbedrijf van de gemeente Groningen en Waterbedrijf Groningen.

Over het baggerdepot
Het baggerdepot is de afgelopen jaren een belangrijke toepassingslocatie geweest voor het baggerproject Winschoterdiep en voor enkele grote projecten in de stad Groningen. Het afgelopen jaar hebben we met K3 afspraken gemaakt om dit depot na afwerking deels door te ontwikkelen tot zonthermiepark. Het overige deel wordt ingericht conform het vergunde inrichtingsplan Hooge Weide.

Goede opkomst
De inloopavond trok ruim 50 bezoekers. We hebben goede gesprekken gevoerd en hebben veel suggesties gekregen voor verdere invulling van het project. Deze suggesties gaan we waar mogelijk meenemen in de plannen voor het park.


Lees verder

Persbericht 21/11/2023

DIF Capital Partners neemt een meerderheidsbelang in Novar

Lees meer
Blog 16/11/2023

Group Controller gezocht

Lees meer
Agri-PV
Persbericht 13/11/2023

Eerste onderzoek naar combinatie zonnepark en melkveehouderij gestart

Lees meer

Samen de uitdaging aangaan?

De energietransitie begint met een kennismaking. Plan direct een gesprek in of neem contact met ons op.

Plan een gesprek in

Onze specialisten helpen je met gericht advies.

Plan gesprek in

Neem contact op

Vragen? Bel of mail ons.

Contact