Het is tijd voor nieuwe energie. Daarom heeft Solarfields sinds 18 april 2023 een nieuwe naam: Novar. Wil je meer weten? Lees hier het bericht over de naamswijziging.

Nieuws
15/02/2017

Veel geïnteresseerden tijdens inloopbijeenkomst van Zonnepark vloeivelden Hollandia

Woensdag, 8 februari 2017 heeft Solarfields de plannen voor het grootschalige zonnepark te Eerste Exloërmond en Nieuw-Buinen gepresenteerd aan omwonenden. Zo’n 100 geïnteresseerde omwonenden, uitgenodigd per brief en rondgebracht door de lokale fietskoerier, toonden zich zeer positief over het zonnepark en de aanpak van Solarfields.

De omwonenden werden aan de hand van verschillende themaborden geïnformeerd waarbij tevens de mogelijkheid bestond tot het stellen van vragen. Onder andere het themabord “participatie” was in trek bij omwonenden. Door middel van een obligatiestructuur kunnen omwonenden mee investeren en profiteren van het zonnepark. Naast Solarfields was de grondeigenaar Avebe aanwezig om uitleg te geven over de geschiedenis van de vloeivelden en het toekomstig gebruik.

Hoornstra Aannemingsmaatschappij was ook aanwezig voor een toelichting op het initiatief van een zonnepark op het huidige productiebos. Het betreft een productiebos dat binnenkort zal worden gerooid. Het bos is direct gelegen naast de vloeivelden. Solarfields is gezamenlijk met Hoornstra een onderzoek gestart naar de mogelijkheden van een zonnepark op de gronden van het productiebos.

Al met al was het een gemoedelijke en gezellige inloopbijeenkomst in café de Viersprong Buinerveen met enkel positieve feedback van omwonenden. Via een inschrijfformulier konden geïnteresseerden een emailadres achterlaten en zich aanmelden voor de nieuwsbrief van het zonnepark.


Lees verder

Persbericht 21/11/2023

DIF Capital Partners neemt een meerderheidsbelang in Novar

Lees meer
Blog 16/11/2023

Group Controller gezocht

Lees meer
Agri-PV
Persbericht 13/11/2023

Eerste onderzoek naar combinatie zonnepark en melkveehouderij gestart

Lees meer

Samen de uitdaging aangaan?

De energietransitie begint met een kennismaking. Plan direct een gesprek in of neem contact met ons op.

Plan een gesprek in

Onze specialisten helpen je met gericht advies.

Plan gesprek in

Neem contact op

Vragen? Bel of mail ons.

Contact