Het is tijd voor nieuwe energie. Daarom heeft Solarfields sinds 18 april 2023 een nieuwe naam: Novar. Wil je meer weten? Lees hier het bericht over de naamswijziging.

Nieuws
23/03/2022

Versnel de transitie: focus op wat kan

We blijven onze nek uitsteken: vandaag in het Financieel Dagblad vind je dit artikel. Over de noodzaak van het versnellen van de energietransitie. Want op dit moment wordt extra duidelijk dat onze energievoorziening onze zwakke plek is. Met Alliantie Zon staan we klaar om de transitie te versnellen. Laten we focussen op wat kan.

Directeur Jelmer Pijlman legt uit waarom het zo noodzakelijk is nú om samen aan de slag te gaan:

“Het nieuwe, zeer alarmerende rapport van het IPCC, extreem hoge temperaturen op Antarctica en de ongewenste energie-afhankelijkheid van dictatoriale regimes, laten zien dat er veel meer snelheid gemaakt moet worden met de transitie van onze energievoorziening. Natuurlijk moet dit in goed overleg met alle belanghebbenden. Maar, de tijd dringt. We moeten als Nederland met heel veel meer daadkracht duurzame energieproductie-installaties bouwen en bestaande infrastructuur beter benutten. We moeten focussen op wat er wel kan. En hoe we, wat niet kan, toch mogelijk kunnen maken. Alleen dan keren we het proces van opwarming en creëren we onafhankelijkheid.”


Lees verder

Persbericht 21/11/2023

DIF Capital Partners neemt een meerderheidsbelang in Novar

Lees meer
Blog 16/11/2023

Group Controller gezocht

Lees meer
Agri-PV
Persbericht 13/11/2023

Eerste onderzoek naar combinatie zonnepark en melkveehouderij gestart

Lees meer

Samen de uitdaging aangaan?

De energietransitie begint met een kennismaking. Plan direct een gesprek in of neem contact met ons op.

Plan een gesprek in

Onze specialisten helpen je met gericht advies.

Plan gesprek in

Neem contact op

Vragen? Bel of mail ons.

Contact