Het is tijd voor nieuwe energie. Daarom heeft Solarfields sinds 18 april 2023 een nieuwe naam: Novar. Wil je meer weten? Lees hier het bericht over de naamswijziging.

Nieuws
15/03/2016

Zonnepark voor 2.200 huishoudens op Kie

Als het aan Solarfields en de gemeente Franekeradeel ligt komt er naast het bedrijventerrein Kie in Franeker een zonnepark van 10,3 hectare. Vandaag tekenden burgemeester Eduard van Zuijlen en Jelmer Pijlman van Solarfields de intentieovereenkomst. Met het zonnepark ontstaat een duurzame energiebron voor zo’n 2200 huishoudens.

Wens duurzame energie

“Het initiatief van Solarfields past uitstekend bij de plannen van Franekeradeel. In zowel het Economisch Actieplan als de structuurvisie staat de wens voor een zonnepark. En een mooie bijkomstigheid is dat Solarfields ondernemers en particulieren ook in de gelegenheid stelt om hierin te participeren.”, aldus wethouder Caroline de Pee.

Start zonnepark

Solarfields kan starten met het aanvragen van subsidie nu een intentieovereenkomst voor de duur van 25 jaar is getekend. Zodra de subsidie is toegekend, kan in 2017 met de aanleg van het zonnepark worden begonnen. In totaal worden er 30.770 zonnepanelen geplaatst die 8 MW aan elektriciteit op moeten leveren. Dat is voldoende voor 2200 huishoudens.

Omwonenden geïnformeerd

In februari heeft Solarfields omwonenden geïnformeerd over de plannen. Die waren over het algemeen positief. Er werd wel aandacht gevraagd voor het bestaande betonpad als fietsroute en noodroute voor hulpdiensten.

Solarfields

De ingenieurs en specialisten van Solarfields zijn reeds 10 jaar actief in het ontwikkelen, financieren en realiseren van duurzame energie. Momenteel zijn er ruim 25 projecten in ontwikkeling in Noord-Nederland. Solarfields hoopt dit jaar 5 parken te kunnen realiseren.


Lees verder

Pas uitgevlogen kwikstaart op zonnepaneel
Persbericht 02/04/2024

Ecologische inrichting van zonneparken kan natuur helpen, maar niet alle soorten profiteren

Lees meer
Blog 15/03/2024

Can-do-mentaliteit over de grens

Lees meer
Dorkwerd
Algemeen 14/02/2024

De zon als oplossing voor de verduurzaming van de Nederlandse warmtevraag

Lees meer

Samen de uitdaging aangaan?

De energietransitie begint met een kennismaking. Plan direct een gesprek in of neem contact met ons op.

Plan een gesprek in

Onze specialisten helpen je met gericht advies.

Plan gesprek in

Neem contact op

Vragen? Bel of mail ons.

Contact