Jouw grond verhuren

Maak concrete stappen binnen de energietransitie door je grond te verhuren voor zonnepanelen. Als marktleider op het gebied van zonnepanelen op de grond, weten wij als geen ander hoe je een succesvol zonnepark realiseert. Jij levert het land, wij de expertise. Zo verduurzamen we Nederland samen.  

Plan een adviesgesprek in

Weten welke oplossing het beste bij jou past? Ga in gesprek met een van onze experts.

VERhuren

Jouw grond verhuren voor zonnepanelen 

Natuurlijk weet jij wat het beste is voor jouw bedrijf. De keuzes die je maakt zijn niet alleen voor nu, maar ook voor de toekomst. Verhuur jij je grond aan ons, dan is dat een duurzame investering voor een gezonde toekomst van je bedrijf én voor onze planeet.  

Verhuur je je grond aan Novar, dan krijg je dertig jaar lang elke maand een mooie, gegarandeerde opbrengst van de zonnepanelen. Hiervoor is een investering vanaf jouw kant is niet nodig. Wij regelen de vergunningen en de financiering. Ook verzorgen we het onderhoud en leveren de groene stroom aan het net. Met verhuur van je grond, heb je geen omkijken naar het zonnepark.  

Zonnepark

Hoe gaan we te werk?  

We starten met een vrijblijvend onderzoek om te bepalen of jouw grond geschikt is voor een zonnepark. Een van de eerste voorwaarden is dat het land in ieder geval 10 hectare groot is. Verder is het belangrijk dat we het park kunnen aansluiten op het stroomnet en moeten we weten dat de bouweisen zijn van de lokale overheid. Hierin speelt het duurzaamheidsbeleid van jouw gemeente een grote rol. 

Wil je meer weten?

Jouw grond verhuren 

Ga je je grond verhuren? Dan stellen we eerst een overeenkomst met opstalvoorwaarden op. Je vindt hier je maandelijkse vergoeding terug, de exploitatieperiode (25 tot 30 jaar) en de oplevering van de grond na afloop van de samenwerking. Zelf heb je geen omkijken naar het zonnepark. En na dertig jaar brengen wij de locatie weer terug in de oorspronkelijke staat. Zo makkelijk is het.  

Verschillende soorten land verhuren 

Heb je 10 hectare aan landbouwgrond, weiland of een andere braakliggende grond? Wij vullen jouw grond duurzaam in. En daar krijg je maandelijks, dertig jaar lang, een gegarandeerde opbrengst voor terug. Ben je benieuwd of jouw grond geschikt is voor een zonnepark? Neem dan contact met ons op.  

Grond multifunctioneel inzetten 

Bij het inzetten van grond voor zonnepanelen, zoeken we altijd naar een dubbelfunctie. Hoe gaan we deze grond optimaal benutten? Samen kijken we naar hoe we dit gaan invullen, bijvoorbeeld met schapen die onder de panelen grazen.   

Bontepolder

De beste oplossing voor jouw grond 

Heb je een stuk land van minimaal 10 hectare en heb je er nog geen passende bestemming voor gevonden? Kies ervoor om je grond in te zetten voor de verduurzaming van Nederland. Bij Novar denken we graag mee over het duurzaam inzetten van jouw land en komen we met een totaaloplossing. Neem nu contact op of maak een afspraak.  

Netinpassing 3 min. leestijd
Overcapaciteit van zonnepanelen

Zonnepanelen wekken op zonnige dagen veel meer elektriciteit op dan op donkere dagen. Op zomerse dagen met veel zonuren produceren…

Zonnedak 3 min. leestijd
Nieuwe technologieën maken meer daken geschikt voor zonnepanelen

Je dak gebruiken voor het opwekken van duurzame energie: slim! Daarmee zet je onbenutte ruimte in voor verduurzaming en meer…

Netinpassing 3 min. leestijd
Waterstof productie

Waterstof produceren we al jaren, maar de laatste tijd groeit de interesse in grootschalige waterstofprojecten. Waterstof is een slimme duurzame…

Netinpassing 3 min. leestijd
Zonne-energie opslaan

We stappen in een rap tempo over op groene, duurzame energie. De zon is hierbij een van de belangrijkste energieleveranciers.…

Samen de uitdaging aangaan?

De energietransitie begint met een kennismaking. Plan direct een gesprek in of neem contact met ons op.

Plan een gesprek in

Onze specialisten helpen je met gericht advies.

Plan gesprek in

Neem contact op

Vragen? Bel of mail ons.

Contact