Zonnedak
Zonnedak 1 min. leestijd

De fases in het ontwikkelen van een zonnedak.

Kennisbank De fases in het ontwikkelen van een zonnedak.

In dit artikel is een duidelijk overzicht te vinden over de verschillende fases van de ontwikkeling van een zonnedak.


Belangstelling voor een zonnedak? We laten je graag de stappen zien die leiden tot jouw eerste zonopbrengst als je jouw dak verhuurt aan Novar.

  • Aanvragen: Jij zet de eerste stap. Met de ingevulde quickscan maken we een goede inschatting van de zonopbrengst van jouw dak. Ook kan je direct een adviesgesprek inplannen of contact met ons opnemen.
  • Ontwikkelen: We onderzoeken hoe jouw zonnedak kan worden ingepast in het stroomnet, hoe goed de huidige dakconstructie is en we leggen de eerste (contract)afspraken vast. 
  • Financieren: Als dakeigenaar hoef je zelf niet te investeren in je zonnedak. We regelen de volledige financiering  en vragen de sde subsidie aan.
  • Bouwen: Tijdens de aanleg zorgen we dat jij met je medewerkers ‘benedendaks’ altijd door kunt werken. Je hebt dus geen productieverlies. Kortom: jij onderneemt onder het dak, wij er bovenop.  
  • Beheren: We blijven minimaal 16 jaar aan elkaar verbonden en houden al die tijd jouw zonnedak in topconditie (daar hebben wij namelijk zelf ook profijt van). Van afstand monitoren we 24/7 de prestaties van het zonnedak en grijpen direct in als dat nodig is.
Deel artikel

Lees verder

Naar kennisbank
Zonnedak 1 min. leestijd

Winst voor je vastgoed met deze energieoplossingen

De afgelopen jaren hebben bewezen: niets zo veranderlijk als de energiemarkt. Er zijn vele factoren die invloed hebben op de…

Zonnedak 1 min. leestijd

Is verduurzamen van je vastgoed de moeite waard, of is het weggegooid geld?

Verduurzamen moet, maar met idealisme alleen red je het niet. Voldoende rendement maken op je portefeuille is noodzakelijk. Wat doet…

Zonnedak 1 min. leestijd

Bedrijfsdak verhuren

Voor eigenaren van grote bedrijfspanden is het interessant om het dak te verhuren voor zonnepanelen. Met deze optie ontvang je…

Zonnedak 1 min. leestijd

Zakelijke zonnepanelen kopen

Wil je zelf de touwtjes in handen houden en genieten van maximaal rendement? Dan is het zakelijk kopen van zonnepanelen…

Naar kennisbank