Het is tijd voor nieuwe energie. Daarom heeft Solarfields sinds 18 april 2023 een nieuwe naam: Novar. Wil je meer weten? Lees hier het bericht over de naamswijziging.

Nieuws
22/11/2019

Constructieve inloopavond over zonthermiepark Dorkwerd

 

Op woensdag 20 november organiseerden we in het kerkje in Dorkwerd (Groningen) een inloopavond over het zonthermiepark dat we op het baggerdepot Dorkwerd willen gaan realiseren.

Over het depot

Tot de jaren ’90 is het depot in Dorkwerd door de provincie Groningen als baggerdepot gebruikt. In 2006 is de exploitatie door GrondbankGMG (onderdeel van K3) overgenomen. Het depot is de afgelopen jaren een belangrijke toepassingslocatie geweest voor het baggerproject Winschoterdiep en voor enkele grote projecten in de stad Groningen. Met de ontwikkeling van een zonthermiepark willen Solarfields en K3 het depot een mooie duurzame afronding geven.

Naar een zonthermiepark met landschappelijke en ecologische inpassing

In juli organiseerden we samen met K3 (het bedrijf waarmee we het zonthermiepark samen gaan realiseren) een inloopbijeenkomst over het plan voor het zonthermiepark. Vervolgens zijn wij aan de slag gegaan om de input die wij tijdens die bijeenkomst hebben ontvangen, waar mogelijk te verwerken in het plan.

Tweede bijeenkomst

De afgelopen weken bleek dat er nog vragen en onduidelijkheden waren over de ecologische en landschappelijke inpassing van het zonthermiepark. Daarop besloten we samen met K3 om nogmaals een bijeenkomst te organiseren. Hierbij waren lokale omwonenden aanwezig. Op de avond was ook een ecoloog aanwezig van Bureau Waardenburg, die vragen heeft beantwoord over de ecologische inpassing. Namens de provincie was iemand aanwezig, die inhoudelijk mensen kon informeren over het energiebeleid. Tijdens de bijeenkomst toonden we onder andere onderstaande impressie van het zonthermiepark en de manier waarop we het park landschappelijk en ecologisch hebben ingepast.

Vervolg

Wij kijken terug op een geslaagde avond met veel constructieve reacties. De komende tijd gaan we verder aan de slag met het ecologisch beheerplan van het park. Ook wordt er nader stilgestaan bij het lichtontwerp van de toren. Daarbij nemen we de input mee die we tijdens de inloopbijeenkomst op 20 november hebben ontvangen. Was u bij de bijeenkomst van 20 november of die in juli? Dan ontvangt u binnenkort een e-mail met de vraag of u wilt meedenken over het beheerplan. De realisatie van het zonthermiepark zal mogelijk in 2021 starten. We blijven graag met iedereen in gesprek en kijken uit naar het vervolgtraject.

Meer informatie

Meer weten over de ontwikkeling van het zonthermiepark of over het depot? Neemt u dan contact met ons op.


Lees verder

Persbericht 21/11/2023

DIF Capital Partners neemt een meerderheidsbelang in Novar

Lees meer
Blog 16/11/2023

Group Controller gezocht

Lees meer
Agri-PV
Persbericht 13/11/2023

Eerste onderzoek naar combinatie zonnepark en melkveehouderij gestart

Lees meer

Samen de uitdaging aangaan?

De energietransitie begint met een kennismaking. Plan direct een gesprek in of neem contact met ons op.

Plan een gesprek in

Onze specialisten helpen je met gericht advies.

Plan gesprek in

Neem contact op

Vragen? Bel of mail ons.

Contact