Het is tijd voor nieuwe energie. Daarom heeft Solarfields sinds 18 april 2023 een nieuwe naam: Novar. Wil je meer weten? Lees hier het bericht over de naamswijziging.

Nieuws
28/07/2022

Grootste zonnepark van Nederland aangesloten in Biddinghuizen

Zonnepark Dorhout Mees heeft vanaf 21 juli de eerste stroom aan het net geleverd. Het door Solarfields gerealiseerde zonnepark is met 144 MWp de grootste van Nederland. Voor de netaansluiting van het park is er gebruik gemaakt van een Gesloten Distributie Systeem (GDS). Dit is een unieke oplossing die in samenwerking met EQUANS is opgezet. Zonnepark Dorhout Mees is gebouwd op een voormalig golfterrein ten zuiden van het dorp Biddinghuizen. Met de 300.000 zonnepanelen, worden zo’n 34.000 huishoudens per jaar voorzien van stroom.

Gesloten distributie Systeem

De beschikbare capaciteit bij de netstations is een grootschalig probleem in Nederland. Een GDS is een innovatieve oplossing om deze schaarste op te lossen. Naast zonnepark Dorhout Mees, maakt ook de onlangs geopende Solar Carport van Solarfields in Biddinghuizen onderdeel uit van deze oplossing. 

Jelmer Pijlman, partner van Solarfields: “We zijn verheugd dat dit zonnepark dankzij creatief denken nu stroom levert aan al deze huishoudens. Op steeds meer plekken in Nederland ontstaan problemen om de opgewekte energie terug te leveren aan het net. Dit heeft als risico dat de verduurzaming enorm wordt vertraagd. Deze innovatieve oplossing is een mooi voorbeeld van het denken in oplossingen. We zijn enorm trots dat we samen met alle betrokken partijen op deze manier de energietransitie kunnen versnellen en verwachten dit soort oplossingen ook elders in Nederland toe te kunnen passen.”

Peter Schillemans, Manager Duurzame Energie & Netten bij EQUANS: “Met de samenwerking tussen EQUANS en Solarfields slaan we de handen ineen om de energietransitie te versnellen. In deze situatie ontzien we het middenspanningsnet, waardoor lokale initiatieven en ontwikkelingen in Flevoland doorgang kunnen krijgen. Dit kan alleen als verschillende marktpartijen elkaar vinden en samen tot alternatieve oplossingen komen zoals de ontwikkeling en uitbreiding van Smart Grid Flevoland, het private net van EQUANS. Op deze manier verbinden we partijen en integreren we energie concepten op een slimme manier. 

Over Solarfields

Solarfields is een producent van duurzame energie en realiseert zonne-energie systemen. Het bedrijf is marktleider op het gebied van grootschalige grondgebonden zonneparken. Solarfields realiseert zonneprojecten op verschillende type locaties zoals grond, daken, voormalig vuilstortlocaties en parkeerplaatsen. Allemaal met het doel Nederland verder te verduurzamen en in 2030 schone energie te leveren aan 1 miljoen huishoudens.

Over EQUANS

EQUANS is marktleider in technische dienstverlening. Met innovatieve technische, digitale en duurzame oplossingen helpt EQUANS haar klanten in de drie transities van deze tijd: op het gebied van energie, digitaal en industrieel. EQUANS beheert een privaat elektriciteitsnet, genaamd Smart Grid Flevoland. Er zijn 390.000 zonnepanelen, 37 windmolens en een 12 MW-batterij van Giga Storage aangesloten. De zonnepanelen en windmolens wekken per jaar evenveel op als het jaarlijkse verbruik van 160.000 huishoudens. 


Lees verder

Pas uitgevlogen kwikstaart op zonnepaneel
Persbericht 02/04/2024

Ecologische inrichting van zonneparken kan natuur helpen, maar niet alle soorten profiteren

Lees meer
Blog 15/03/2024

Can-do-mentaliteit over de grens

Lees meer
Dorkwerd
Algemeen 14/02/2024

De zon als oplossing voor de verduurzaming van de Nederlandse warmtevraag

Lees meer

Samen de uitdaging aangaan?

De energietransitie begint met een kennismaking. Plan direct een gesprek in of neem contact met ons op.

Plan een gesprek in

Onze specialisten helpen je met gericht advies.

Plan gesprek in

Neem contact op

Vragen? Bel of mail ons.

Contact