Het is tijd voor nieuwe energie. Daarom heeft Solarfields sinds 18 april 2023 een nieuwe naam: Novar. Wil je meer weten? Lees hier het bericht over de naamswijziging.

Nieuws
21/02/2021

Realisatie zonnepark Foxhol begonnen

Op 4 januari zijn we gestart met de realisatie van het W.A. Scholten zonnepark in Foxhol. Met de realisatie van dit zonnepark kunnen zo’n 1.500 huishoudens van duurzame stroom worden voorzien. In een later stadium is het voor omwonenden van het zonnepark mogelijk om door middel van ZonnepanelenDelen mee te profiteren van de opbrengsten van het zonnepark.

Overeenkomst met Waterschap

Met een overeenkomst met Solarfields geeft het waterschap invulling aan zijn coalitieakkoord. Hierin staat opgenomen dat het zijn assets beschikbaar stelt aan derden voor de opwekking van duurzame energie. Het waterschap streeft ernaar om energieneutraal te worden.

De zonnepanelen van zonnepark Foxhol die op het terrein van het waterschap liggen, kunnen een hoeveelheid energie opwekken die overeenkomt met ongeveer 10 procent van het totale energieverbruik van het waterschap. Het waterschap mag de opgewekte energie beschouwen als zelfopgewekt, omdat de energie op zijn terrein wordt opgewekt. Daarnaast neemt het waterschap straks ook Garanties van Oorsprong af. Als alles verloopt volgens planning is het zonnepark vanaf mei dit jaar in bedrijf.


Lees verder

Persbericht 21/11/2023

DIF Capital Partners neemt een meerderheidsbelang in Novar

Lees meer
Blog 16/11/2023

Group Controller gezocht

Lees meer
Agri-PV
Persbericht 13/11/2023

Eerste onderzoek naar combinatie zonnepark en melkveehouderij gestart

Lees meer

Samen de uitdaging aangaan?

De energietransitie begint met een kennismaking. Plan direct een gesprek in of neem contact met ons op.

Plan een gesprek in

Onze specialisten helpen je met gericht advies.

Plan gesprek in

Neem contact op

Vragen? Bel of mail ons.

Contact