Het is tijd voor nieuwe energie. Daarom heeft Solarfields sinds 18 april 2023 een nieuwe naam: Novar. Wil je meer weten? Lees hier het bericht over de naamswijziging.

Nieuws
30/11/2022

Verduurzamen: het kan!

Er zijn vele redenen om te verduurzamen. Wij zetten er een aantal op een rij. Deze week reden vijf.

5. Het kan

Wat ons betreft is dit misschien wel de belangrijkste reden om te verduurzamen: het kan. Uiteraard zijn er vele smoesjes te bedenken om niet te verduurzamen: het is duur, ingewikkeld of gedoe.

Wat vaak zo is met smoesjes: ze zijn niet altijd waar. Zo blijkt uit deze podcast dat zon- en windenergie juist goedkoper zijn dan ooit. Ingewikkeld hoeft het ook echt niet te zijn. Wij proberen juist door kennis te delen, het ontwikkelen of investeren in een zonnepark zo toegankelijk en makkelijk mogelijk te maken. Daarnaast kunnen we samenwerken in alle stappen van de bouw van een zonnepark of juist met die ene, ingewikkeldere, stap voor jou. Geen gedoe dus.

Smoesjes verzinnen om te starten met verduurzamen is dus echt niet nodig. De energietransitie gaat als een speer met en er zijn steeds meer innovaties. Zo drijven er zelfs al zonnepanelen in de oceaan en worden de panelen zelf steeds efficiënter. Panelen wekken steeds meer energie op, waardoor er op termijn steeds minder panelen nodig zijn voor het opwekken van dezelfde hoeveelheid energie.

Je kunt dus verduurzamen en ingewikkeld is het echt niet. Bovendien moeten we wel. Verduurzamen draagt bij aan een grote(re) kans op een leefbare wereld in de toekomst. Niet alleen voor jezelf, maar ook voor toekomstige generaties is verduurzamen nodig.

We gaven je al eerder verschillende redenen om te verduurzamen.

Reden 1: Jij maakt het verschil

Reden 2: Je hoeft het niet alleen te doen

Reden 3: Brandstoffen raken op

Reden 4: Het klimaat wacht niet

Waarom wil jij verduurzamen?


Lees verder

Algemeen 25/07/2024

ESG Report 2023

Lees meer
GDS Avermieden
Persbericht 17/07/2024

Bouw eigen netstation Avermieden gestart

Lees meer
Blog 12/06/2024

Feestelijke opening Bontepolder

Lees meer

Samen de uitdaging aangaan?

De energietransitie begint met een kennismaking. Plan direct een gesprek in of neem contact met ons op.

Plan een gesprek in

Onze specialisten helpen je met gericht advies.

Plan gesprek in

Neem contact op

Vragen? Bel of mail ons.

Contact