Het is tijd voor nieuwe energie. Daarom heeft Solarfields sinds 18 april 2023 een nieuwe naam: Novar. Wil je meer weten? Lees hier het bericht over de naamswijziging.

Nieuws
03/02/2022

Kantoor verduurzamen. Waarom zou je?

Nou, hierom.
Er zijn vele redenen om te verduurzamen. Wij zetten er een aantal op een rij. Deze week reden één.

 

1. Jij maakt het verschil

Nieuwe collega’s stellen wij altijd de vraag wat hun duurzaamheids-life-hack is. En daar komen verrassend veel goede ideeën uit. De ene collega draait dapper de hele winter de verwarming uit. De meesten gebruiken geen plastic tassen meer. En weer een ander gaat altijd met afvalknijper en vuilniszak wandelen in het bos.

Niet alleen thuis helpen de kleine beetjes. Ook zeker op kantoor kun je verduurzamen. Geen grote bestanden versturen (data kost véél energie), zonnepanelen op het dak plaatsen, duurzaam lunchen of samen meedoen aan warme truien dag. En met een beetje een fanatieke afdeling of fanatiek team, zijn challenges ook een mooie uitdaging: maand zonder plastic, maand zonder vlees, maand niet printen.

Schrijver Marc ter Horst legt je in Palmen op de Noordpool alles uit over klimaatverandering. Wat het is, wat de gevolgen zijn, wat de gevolgen van de gevolgen zijn en wat je zelf kan doen. Zoals de deur achter je dicht doen of geen palmolie-producten gebruiken. Misschien voelt het soms alsof er geen beginnen aan is. Maar vele van deze kleine acties helpen echt.

Helaas zijn alleen deze kleine daden niet genoeg. We hebben ook grote veranderingen heel erg hard nodig. Gelukkig zijn er steeds meer bedrijven die zich ook inzetten voor duurzaamheid en klimaat, vaak met meer impact dan wat je thuis kan doen. Sommigen doen dat, net als wij, door zich direct in te zetten voor de energietransitie. Andere bedrijven doen dit indirect en zijn vooral bezig met intern hun business verduurzamen. Je kan dus breder kijken dan alleen je eigen woonkamer. Zie jij kansen om het bedrijf waar je werkt ook te laten verduurzamen? Wij hebben bijvoorbeeld veel bedrijven met grote daken voor hen vol gelegd met zakelijke zonnepanelen: hallo duurzaam ondernemen.

Het maakt dus niet zo veel uit wát je doet. Als je maar iets doet. Want jij maakt verschil! En gelukkig hoef je het niet alleen te doen. In het volgende blog lees je meer over samen verduurzamen.


Lees verder

GDS Avermieden
Persbericht 17/07/2024

Bouw eigen netstation Avermieden gestart

Lees meer
Blog 12/06/2024

Feestelijke opening Bontepolder

Lees meer
Algemeen 05/06/2024

Zien we jou op PROVADA 2024?

Lees meer

Samen de uitdaging aangaan?

De energietransitie begint met een kennismaking. Plan direct een gesprek in of neem contact met ons op.

Plan een gesprek in

Onze specialisten helpen je met gericht advies.

Plan gesprek in

Neem contact op

Vragen? Bel of mail ons.

Contact