Het is tijd voor nieuwe energie. Daarom heeft Solarfields sinds 18 april 2023 een nieuwe naam: Novar. Wil je meer weten? Lees hier het bericht over de naamswijziging.

Nieuws
15/07/2020

Zonnedijk Eemshaven levert vanaf vandaag stroom

Fantastisch nieuws, het 5 kilometer lange zonnepark op de slaperdijk levert inmiddels zonnestroom aan zo’n 2.300 huishoudens op jaarbasis! Hiermee doet het zijn naam Zonnedijk dus zeker eer aan.

Sinds 2018 wordt er in Nederland al geëxperimenteerd op deze wijze van dubbel ruimtegebruik, maar nooit eerder is er in Nederland zo’n groot project gerealiseerd op een dijk. 

De opgewekte energie wordt de komende 15 jaar aan Vattenvall geleverd. In de praktijk zullen bedrijven in de directe omgeving van de haven de opgewekte stroom waarschijnlijk gebruiken.

Wij zijn blij dat het zonnepark nu stroom levert. Dit is weer een stap in de goede richting om ons doel, om 1 miljoen huishoudens van duurzame stroom te voorzien, te behalen!

Benieuwd naar meer informatie over dit zonnepark? Eerder dit jaar schreven we er al uitgebreid over. Het artikel lees je hier!


Lees verder

Persbericht 21/11/2023

DIF Capital Partners neemt een meerderheidsbelang in Novar

Lees meer
Blog 16/11/2023

Group Controller gezocht

Lees meer
Agri-PV
Persbericht 13/11/2023

Eerste onderzoek naar combinatie zonnepark en melkveehouderij gestart

Lees meer

Samen de uitdaging aangaan?

De energietransitie begint met een kennismaking. Plan direct een gesprek in of neem contact met ons op.

Plan een gesprek in

Onze specialisten helpen je met gericht advies.

Plan gesprek in

Neem contact op

Vragen? Bel of mail ons.

Contact