Het is tijd voor nieuwe energie. Daarom heeft Solarfields sinds 18 april 2023 een nieuwe naam: Novar. Wil je meer weten? Lees hier het bericht over de naamswijziging.

Nieuws
06/10/2020

Solarge en Solarfields zien kansen voor zonnepanelen op daken met een lichte constructie

Solarfields en Solarge bundelen per 1 oktober de krachten om gezamenlijk zonnedaken te realiseren op daken waarvan de onderconstructie in de basis niet geschikt lijkt te zijn voor zonnepanelen.

Om invulling te geven aan het klimaatakkoord, wordt intensief gezocht naar geschikte grootschalige daken om zonnepanelen op te leggen. Cijfers laten zien dat slechts 5% van grootschalige daken worden benut met zonnepanelen. Eén van de redenen waarom dit aantal zo laag is, heeft te maken met dakconstructies die niet berekend zijn voor een zonneproject.

Een win-win situatie

“Wij zoeken altijd actief naar innovatieve oplossingen om stappen te zetten naar een duurzaam Nederland.” Legt Jelmer Pijlman, medeoprichter van Solarfields, uit. “De lichtgewicht panelen van Solarge zorgen ervoor dat we snel én efficiënt platte daken met een lichte constructie van zonnepanelen kunnen voorzien. Een echte win-win situatie dus!” 

Zonnedak op lichte constructie wel degelijk mogelijk

“Veel bedrijven die zakelijk zonnepanelen willen installeren als onderdeel van een energie-transitie project krijgen van hun installateur of projectontwikkelaar nul op request als blijkt dat hun dak een te lichte constructie heeft. Solarfields heeft echter met onze zonnepanelen een groot aantal projecten op daken met een lichte constructie ontwikkeld en aangetoond dat solar projecten dan wel degelijk mogelijk zijn”, aldus Chris de Jongh, commercieel directeur bij Solarge.

Kostbare dakversteviging niet nodig

In Nederland is zo’n 30% van de platte daken op dit moment ongeschikt voor reguliere zonnepanelen. Vanuit kostenperspectief wordt namelijk veelal gekozen voor een lichtere constructie. Een zogenaamde dakverzwaring is kostbaar, wat betekent dat op het oog geschikte zonnedaken hierdoor in het verleden toch niet gerealiseerd konden worden. Met de panelen van Solarge is het mogelijk om op deze daken alsnog zonnepanelen te plaatsen. Dit zorgt voor een aanzienlijke besparing in kosten, tijd en heeft als groot voordeel dat de bedrijfsactiviteiten onder het dak gewoon door kunnen gaan.  

Solarge

Solarge heeft als doel om met haar innovatieve techniek op een duurzame wijze een bijdrage te leveren aan de versnelling van de energietransitie. De kunststof zonnepanelen van Solarge wegen 50% minder dan traditionele glaspanelen bij dezelfde energieopbrengst. Daarbij zijn de panelen volledig PFAS vrij, 100% recyclebaar en is er 25% minder CO2 uitstoot bij de productie van de panelen ten opzichte van traditionele panelen. Solarge start de volume-productie in de 2e helft van 2021 en levert haar zonnepanelen aan professionele solar ontwikkelaars en installateurs.

Solarfields

Solarfields is een producent van duurzame energie en realiseert zonne-energie systemen. Het bedrijf is marktleider op het gebied van grootschalige grondgebonden zonneparken. Solarfields realiseert zonneprojecten op verschillende type locaties zoals grond, daken, voormalig vuilstortlocaties en parkeerplaatsen. Allemaal met het doel Nederland verder te verduurzamen en in 2030 schone energie te leveren aan 1 miljoen huishoudens. 


Lees verder

Pas uitgevlogen kwikstaart op zonnepaneel
Persbericht 02/04/2024

Ecologische inrichting van zonneparken kan natuur helpen, maar niet alle soorten profiteren

Lees meer
Blog 15/03/2024

Can-do-mentaliteit over de grens

Lees meer
Dorkwerd
Algemeen 14/02/2024

De zon als oplossing voor de verduurzaming van de Nederlandse warmtevraag

Lees meer

Samen de uitdaging aangaan?

De energietransitie begint met een kennismaking. Plan direct een gesprek in of neem contact met ons op.

Plan een gesprek in

Onze specialisten helpen je met gericht advies.

Plan gesprek in

Neem contact op

Vragen? Bel of mail ons.

Contact