Grond verkopen

Novar realiseert zonprojecten op verschillende soorten grond vanaf 10 hectare. Denk aan agrarische grond, grasland, weiland of een ander stuk land. Verkoop jij je grond? Dan ontvang je direct de volledige verkoopwaarde.

Plan een adviesgesprek in

Weten welke oplossing het beste bij jou past? Ga in gesprek met een van onze experts.

Solar carport biddinghuizen

Novar is de marktleider in grootschalige zonneparken

Wij voelen de urgentie nú stappen te zetten naar een duurzame wereld. Voel jij die ook? Overweeg dan jouw grond te verkopen aan Novar voor het realiseren van een zonnepark.  

Samen bouwen aan de energietransitie

Grond verkopen voor een zonnepark

Samen moeten we nog veel stappen zetten om te verduurzamen. Heb je grond waar je niks mee doet? Verkoop je grond, dan bouwen wij er een zonnepark. Zo draag je direct bij aan de verduurzaming van de wereld.  

Wat voor grond je hebt, maakt niet uit. Voor alle soorten ondergronden hebben wij een oplossing. De enige voorwaarde is dat het stuk grond minimaal 10 hectare groot is. Met een stuk land van 10 hectare, wekken zo’n 30.000 zonnepanelen duurzame energie op. En dat is nogal wat.  

Bouw07

Zo gaan wij te werk 

We beginnen het traject met een vrijblijvend onderzoek om te zien of jouw grond geschikt is voor een zonnepark. Belangrijk is dat we het park kunnen aansluiten op het stroomnet. Ook besteden we aandacht aan de eisen van de lokale overheid voor de bouw. Het duurzaamheidsbeleid van jouw gemeente speelt hierin een grote rol.  

EEn duurzame oplossing

Jouw grond in gebruik

Op zoek naar een manier om je grond duurzaam in te zetten? Novar bouwt turn-key zonneparken vanaf 10 hectare. We denken graag met je mee over de mogelijkheden voor jouw grond. Draag bij aan de energietransitie. Neem contact met ons op en maak een afspraak. Samen verduurzamen we Nederland. 

Een zonnepark realiseren

Novar is marktleider op het gebied van zonneparken op de grond realiseren. Kies je ervoor om je grond te verkopen, dan regelen wij alles en profiteer jij gelijk van de voordelen. Je ontvangt namelijk direct de volledige verkoopwaarde van je grond. En beslis je, tijdens de ontwikkelingsperiode, dat je toch je grond wil verhuren? Dan is dat natuurlijk bespreekbaar.  

Grond dubbel inzetten  

Bij het realiseren van een zonnepark op grond, kijken we goed naar hoe we het park multifunctioneel kunnen inzetten. Zo realiseerden wij al eerder een zonnepark op een voormalige vuilstort en bouwden we een zonnepark in combinatie met waterberging.  

Wij vinden het belangrijk dat kostbare grond optimaal wordt benut. Daarom houden wij rekening met het inpassen van het zonnepark in de omgeving. Door het zonnepark ecologisch in te passen, dragen we bij aan de biodiversiteit van een zonnepark.  

Samen de uitdaging aangaan?

De energietransitie begint met een kennismaking. Plan direct een gesprek in of neem contact met ons op.

Plan een gesprek in

Onze specialisten helpen je met gericht advies.

Plan gesprek in

Neem contact op

Vragen? Bel of mail ons.

Contact
Slim Opslaan 4 min. leestijd
Wat levert slim opslaan op?

Nederland zit midden in de energietransitie. Steeds meer stappen we over van fossiele brandstof naar duurzaam opgewekte energie, zoals zonne-…

Subsidies & financiering Zonnedak 2 min. leestijd
In 2024 ook SDE subsidie voor projecten op zwakke daken

Vanaf 10 september 2024 gaat de nieuwe subsidieronde van de SDE++ van start, met een speciale focus op lichtere zonnepanelen…

Subsidies & financiering Zonnedak 3 min. leestijd
SDE++ 2024: Een nieuwe ronde vol kansen

Goed nieuws voor iedereen die betrokken is bij duurzame energieprojecten! Vanaf 10 september 2024 opent de nieuwe subsidieronde voor de…

Logistiek & transport 4 min. leestijd
Wat zijn Hernieuwbare Brandstof Eenheden en hoe kun je daar als transportbedrijf geld mee verdienen?

Met Hernieuwbare Brandstof Eenheden verdien je geld terwijl jij jouw elektrische (vracht)wagens oplaadt met stroom. Hoe dat precies zit leggen…