Op het dak

Een verbeterde situatie voor beide partijen

Projecten Zonnedak Höchterweg – Alteveer

Novar heeft in samenwerking met Protium en Stal de Höchter in Alteveer een zonnedak op de manege gerealiseerd.

Meer weten over dit project?

Mail voor meer informatie


1.768Zonnepanelen op het dak
387.000kg minder CO2 uitstoot per jaar
184Huishoudens voorzien

Op het dak van de manage aan de Höchterweg in Alteveer, Groningen heeft Novar een zonnedak bestaande uit 1.768 zonnepanelen gerealiseerd. Dit zonnedak kan jaarlijks ruim 645 MWh duurzame energie opwekken en draagt hiermee sterk bij aan de energietransitie. Dit zonneproject is samen met Protium worden gerealiseerd.

Tijdens de voorbereidingen van het project hebben Novar en Protium intensief contact gehad met de eigenaar van de manege. Tijdens deze gesprekken kwam naar voren dat de eigenaar graag meer licht zou willen in de rijbak van de manege. Dit is uiteindelijk opgelost door op 2 van de 3 schuren extra lichtramen te plaatsen. Door daken en stukken grond, zoals braakliggend terrein, om te zetten in zonne-energiecentrales, dragen Novar en Protium bij aan de energiedoelstellingen. Samen met de grond- en dak eigenaren zorgen wij voor haalbare en realistische businessmodellen. Zowel Novar als Protium streeft ernaar om Nederland verder te verduurzamen en gelooft in een samenwerking tussen partijen die dit gezamenlijke, duurzame belang nastreven. Lees hier meer over samenwerking bij de realisatie van een zonnedak.

Zonnedak Alteveer

Hoe draagt dit zonnepark bij aan de energietransitie?

Op het dak van Stal de Höchter in Alteveer zijn een kleine 1.800 panelen geplaatst. Gezamenlijk hebben deze zonnepanelen een vermogen van meer dan 645 MWh. De realisatie van dit project en het in gebruik nemen van het zonnedak zorgt jaarlijks voor 387 ton minder CO² uitstoot! Met de opwek kunnen op jaarbasis meer dan 180 huishoudens worden voorzien van groene stroom.

Ons proces

Waar zijn we nu?

Ontwerp

Financiering

Bouw

In gebruik

Het zonnepark is sinds januari 2021 volledig operationeel.

Laatst bewerkt op 23 januari 2024

Samen de uitdaging aangaan?

De energietransitie begint met een kennismaking. Plan direct een gesprek in of neem contact met ons op.

Plan een gesprek in

Onze specialisten helpen je met gericht advies.

Plan gesprek in

Neem contact op

Vragen? Bel of mail ons.

Contact