Op het dak

Höchterweg – Alteveer

Projecten Höchterweg – Alteveer

Op het dak van de manage gelegen aan de Hochterweg in Alterveer zijn ongeveer 1.100 zonnepanelen geplaatst door Solarfields.

Meer weten over dit project?

Mail voor meer informatie

1.768Zonnepanelen op het dak
271.416kg minder CO2 uitstoot per jaar
342Huishoudens voorzien

Zonnedak Höchterweg – Alteveer

Op het dak van de manage gelegen aan de Höchterweg in Alteveer (GR) zijn 1768 zonnepanelen geplaatst. Dit zonnedak kan jaarlijks ruim 547 MWh duurzame energie opwekken en draagt hiermee (sterk) bij aan de energietransitie. Dit zonneproject is samen met Protium worden gerealiseerd. Tijdens de voorbereidingen van het project hebben we samengezeten met de eigenaar. In dit gesprek kwam naar voren dat de dakeigenaar graag meer licht zou willen in de rijbak van de manege. Dit is uiteindelijk opgelost door op 2 van de 3 schuren extra lichtramen te plaatsen. Door daken en stukken grond, zoals braakliggend terrein, om te zetten in zonne-energiecentrales, draagt Protium bij aan de energiedoelstellingen. Samen met de grond- en dak eigenaren zorgen zij voor haalbare en realistische businessmodellen. Zowel Solarfields als Protium streven ernaar om Nederland verder te verduurzamen en geloven in een samenwerking tussen partijen die dit gezamenlijk, duurzame belang nastreven. Lees meer over samenwerking bij de realisatie van een zonnedak.

Hoe draagt dit zonnepark bij aan de energietransitie?

Als ondernemer wil je klaar zijn voor morgen. Daarom kies je voor grip op je energierekening. Met zakelijke zonnepanelen op je dak kun je je eigen 100% duurzame energie opwekken. Daarnaast zorg je voor duurzame inkomsten met de opbrengst van je zonne-energie. Zo is je bedrijf minder afhankelijk van onzekere energieprijzen én draag je bij aan een groene en gezonde toekomst.

Ons proces

Waar zijn we nu?

1

Ontwerp

2

Vergunning

3

Financiering

4

Bouw

5

In gebruik

Het zonnepark is nu in gebruik.

Over dit zonnepark

Waarom?
Bij Solarfields geloven we dat we de wereld kunnen verbeteren met duurzame energie. Méér groene stroom, mínder CO2-uitstoot en een mooie opbrengst voor jou. We voelen de urgentie om nú stappen te zetten om Nederland op grote schaal te verduurzamen. Daarom ontwikkelen, bouwen en beheren we zonneparken van formaat. Op grond, dak en water.

Laatst bewerkt op 16 mei 2023

Samen de uitdaging aangaan?

De energietransitie begint met een kennismaking. Plan direct een gesprek in of neem contact met ons op.

Plan een gesprek in

Onze specialisten helpen je met gericht advies.

Plan gesprek in

Neem contact op

Vragen? Bel of mail ons.

Contact