Nieuws
Blog 01/08/2023

De eerste stap

Richting jouw duurzame energiesysteem

Een pand verduurzaam je niet binnen één dag. Zet daarom nu de eerste stap naar jouw duurzame energiesysteem. Vraag nog vóór 1 september een adviesgesprek aan om te kunnen profiteren van de gunstige SDE++ regeling.

Vanwaar de tijdsdruk? Dat leggen we je hier uit.

Blijf wet- en regelgeving voor


Duurzaamheid wordt steeds meer afgedwongen van hogere hand. Een greep uit nieuwe wet- en regelgeving: vanaf 2025 moeten daken groter dan 250 vierkante meter zonnepanelen op het dak hebben. Een verplichting die ook geldt bij renovaties. Een regel die al van kracht is, is de verplichting voor kantoorruimten in de verhuur of verkoop, om minimaal over energielabel C te beschikken. Of wat dacht je van de aanscherping op de energiebesparingsplicht voor bedrijven en instellingen sinds 1 juli?

Om de waarde van jouw vastgoed te behouden en te optimaliseren, wil je de wet- en regelgeving voorblijven. Niemand wordt blij van de gedachte 3% waardestijging mis te lopen omdat jouw vastgoed niet voldoet. Door je nu te verdiepen in bijvoorbeeld een zonnedak, ben je voorbereid op de toekomst en blijf je ontwikkelingen voor. 

Hoge fasebedragen


Door de veranderlijkheid op de energiemarkt, is een business case soms onzeker. Daarom heeft de overheid de SDE-subsidie geïntroduceerd. Zo wordt een bodemprijs voor jouw stroom gegarandeerd. Die bodemprijs wordt bepaald door het zogenoemde fasebedrag.

Dit fasebedrag wordt voor zon-pv gebaseerd op de huidige prijs van zonnepanelen. En staat voor 15 jaar vast zodra jouw subsidie is goedgekeurd. Door dalende prijzen van panelen is het fasebedrag de afgelopen jaren afgenomen. En deze trend zet naar verwachting door. Doe je jouw aanvraag dus nu, dan profiteer je nog van de bovengemiddeld hoge fasebedragen.

Slagingskans vergroten


Onze collega Bart Maandag roept vastgoedeigenaren daarom nu op om stappen te zetten naar een duurzaam energiesysteem: “Om in de toekomst überhaupt een haalbaar en rendabel project te kunnen realiseren, moet je echt aan de slag. Met een SDE-aanvraag nu, garandeer je je van een gezonde business-case. Zo wordt de slagingskans van jouw project vergroot.”

“Voor een rendabel project in de toekomst, moet je nu aan de slag.”- Bart Maandag | Business Coördinator Rooftop

Jouw businesscase gezond


Een gezonde businesscase hoeft niet beperkt te blijven tot een zonnedak. Het kan bijvoorbeeld aantrekkelijk zijn om jouw vastgoed te verduurzamen met zon-pv én batterijopslag. Of een slimme combinatie van zon en directe levering. We kijken graag samen naar nodig is om je vastgoed van een duurzame toekomst te verzekeren.

Rendabel of niet?

Benieuwd wat het verduurzamen van je vastgoed jou oplevert? Experts geven in dit artikel hun kijk op de zaak. Wat is de moeite waard  en wat is weggegooid geld? Via een aantal rekenvoorbeelden laten we zien wanneer verduurzamen wel of niet rendabel is.


Lees verder

Blog 12/06/2024

Feestelijke opening Bontepolder

Lees meer
Algemeen 05/06/2024

Zien we jou op PROVADA 2024?

Lees meer
Blog 15/03/2024

Can-do-mentaliteit over de grens

Lees meer

Samen de uitdaging aangaan?

De energietransitie begint met een kennismaking. Plan direct een gesprek in of neem contact met ons op.

Plan een gesprek in

Onze specialisten helpen je met gericht advies.

Plan gesprek in

Neem contact op

Vragen? Bel of mail ons.

Contact