Het is tijd voor nieuwe energie. Daarom heeft Solarfields sinds 18 april 2023 een nieuwe naam: Novar. Wil je meer weten? Lees hier het bericht over de naamswijziging.

Nieuws
09/02/2022

Mijn zonnedak verzekeren

We leggen je uit hoe de verzekering van jouw zonnedak geregeld is. Je verzekering goed op orde hebben is fijn, zo kom je niet voor verrassingen te staan. Verzekeringen klinken al snel als gedoe, geregel en veel papieren, gelukkig staat ons dakteam voor je klaar. Daardoor heb jij er geen omkijken naar. Benieuwd wat zo’n verzekering inhoudt?

Verzekeren van jouw zonnedak

Het verzekeren van een zonnedak kan best een klus zijn. Bij de realisatie van jouw zonnedak, zorgen we ervoor dat alles verzekerd is. Vanaf de bouw tot aan de oplevering van het zonnedak. Als je ervoor kiest dat Solarfields jouw zonnedak na de bouw ook voor je beheert, dan verzorgen we natuurlijk ook de verzekering tijdens de exploitatie van het zonnedak. Dat is wel zo makkelijk.

Opstalverzekering

Misschien een open deur, maar we leggen het toch nog even kort uit. Want soms zie je door de verzekeringen het bos niet meer. Een opstalverzekering zorgt ervoor dat alles wat aan jouw pand vastzit, gedekt is. Denk bijvoorbeeld aan een dakgoot of regenpijp. Wanneer je een zonnedak overweegt is het raadzaam om je opstalverzekeraar al vroeg te betrekken in de plannen voor jouw zonnedak. Omdat zij vaak specifieke eisen hebben. Daarbij kan je denken aan eisen voor de locatie van de omvormers, de toegepaste isolatiematerialen of inspecties bij oplevering. Tijdens het ontwerpen en bouwen houden wij natuurlijk rekening met deze eisen, zodat je verzekeraar akkoord gaat met de uiteindelijke installatie.

Wat verzekert Solarfields?

Koop

Als jij je eigen zonnedakproject hebt, bepaal je zelf welke verzekering je afsluit. Als onderdeel van het onderhouds- en beheerprogramma is er de mogelijkheid om een dakpakket af te sluiten bij Solarfields, inclusief verzekering.

Huur

Als je je dak verhuurt voor zonnepanelen aan Solarfields, verzekeren we de zonnestroominstallatie zelf. Zo heb jij er geen omkijken naar!

Inspecties

Onze zonnedaken realiseren wij volgens de meest actuele normen in de markt. Nadat de installatie van de zakelijke zonnepanelen klaar is, laten wij ons werk conform Scios SCOPE12 controleren door een onafhankelijk inspectiebureau. Dit doen we voordat we het project definitief aan jou opleveren. Daarna monitoren we van een afstand 24/7 de prestaties van het zonnedak en grijpen direct in als dat nodig is. Zo houden we jouw zonnedak in topconditie.

Download nu de 9 meest gestelde vragen


Lees verder

Zonnepanelen-grond
01/05/2024

Novar versterkt zijn positie op de Europese markt met de aankoop van een omvangrijk zonne-energieproject in Duitsland

Lees meer
Waterstofproject H2Hollandia bij zonnepark Vloeivelden Hollandia
Persbericht 30/04/2024

Waterstofproject H2Hollandia weer een stap dichter bij realisatie

Lees meer
Pas uitgevlogen kwikstaart op zonnepaneel
Persbericht 02/04/2024

Ecologische inrichting van zonneparken kan natuur helpen, maar niet alle soorten profiteren

Lees meer

Samen de uitdaging aangaan?

De energietransitie begint met een kennismaking. Plan direct een gesprek in of neem contact met ons op.

Plan een gesprek in

Onze specialisten helpen je met gericht advies.

Plan gesprek in

Neem contact op

Vragen? Bel of mail ons.

Contact