Zonnepark Wieldrechtse zeedijk – dordrecht

Een knap staaltje landschappelijke inpassing tussen infrastructuur

Projecten Zonnepark Wieldrechtse Zeedijk – Dordrecht

Novar heeft op dit moment zonnepark Wieldrechtse Zeedijk in ontwikkeling. Het park ligt tussen het spoor en de snelweg A16 en heeft een oppervlakte van ruim 7 hectare.

Meer weten over dit project?

Mail voor meer informatie


13.506Zonnepanelen op de grond
7,2MWp opwekcapaciteit
2.940Huishoudens voorzien

Over zonnepark Wieldrechtse Zeedijk

Novar is momenteel bezig met de ontwikkeling van een zonnepark ten noorden van de Wieldrechtse Zeedijk, tussen het spoortracé Breda-Dordrecht en de snelweg A16 in. Het gaat in totaal om een oppervlakte van 7,86 hectare die wordt omsloten door infrastructuur. Door middel van 13.506 panelen wordt er duurzame energie opgewekt om ruim 2.900 huishoudens te kunnen voorzien van groene stroom. 

Inmiddels is de omgevingsvergunning voor het park verleend en is er subsidie toegezegd vanuit de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. In november 2022 is Novar begonnen met de bouw van het zonnepark, waarmee we bijna klaar zijn. Binnenkort zal het park ook worden aangesloten op het net. Momenteel zijn we bezig met de landschappelijke inpassing van het park. 

Landschappelijke inpassing

Novar is in gesprek gegaan met een landschapsarchitect en direct omwonenden van de locatie om vorm te geven aan de landschappelijke inpassing. Daarnaast heeft er een inloopavond plaatsgevonden, waar andere belanghebbenden en geïnteresseerden hun stem lieten horen. Samen met de gemeente Dordrecht zijn de uitkomsten van deze gesprekken verwerkt in de uiteindelijke plannen voor het park.

Er is een biodiversiteitsonderzoek (nulmeting) uitgevoerd, dat we goed monitoren. Bij het park plaatsen we fruitbomen, picknicktafels en leggen we biodiverse oevers aan. Verder werkt Novar samen met NBV Dordrecht, een plaatselijke imkervereniging, voor het plaatsen en onderhouden van bijenkasten bij het zonnepark.

Verder is er vanuit het Waterschap Hollandse Delta de wens om ervoor te zorgen dat het water goed uit het park weg kan. Novar voldoet hieraan door op het park met zoveel mogelijk open bestrating en verharding te werken.

Bijdrage

Door het realiseren van een zonnepark tussen infrastructuur in, maken we optimaal gebruik van dit stuk grond. Door aandacht te besteden aan biodiversiteit op het park helpen we niet alleen de energietransitie, maar ook de omgeving vooruit.

Ons proces

Waar zijn we nu?

1

Ontwerp

2

Vergunning

3

Financiering

4

Bouw

5

In gebruik

De omgevingsvergunning voor het park is verleend en is er subsidie toegezegd vanuit de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. In november 2022 is Novar begonnen met de bouw van het zonnepark, waarmee we bijna klaar zijn. Binnenkort zal het park ook worden aangesloten op het net. Momenteel zijn we bezig met de landschappelijke inpassing van het park.

Laatst bewerkt op 25 oktober 2023

Samen de uitdaging aangaan?

De energietransitie begint met een kennismaking. Plan direct een gesprek in of neem contact met ons op.

Plan een gesprek in

Onze specialisten helpen je met gericht advies.

Plan gesprek in

Neem contact op

Vragen? Bel of mail ons.

Contact