Op de grond

Betuwelijn – Hardinxveld-Giessendam

Projecten Betuwelijn – Hardinxveld-Giessendam

Energiecoöperatie Drechtse Energie, Solarfields en de grondeigenaar werken samen aan de ontwikkeling van Zonnepark Betuwelijn.

Meer weten over dit project?

Mail voor meer informatie

25.000Zonnepanelen op de grond
700.0000kg minder CO2 uitstoot per jaar
13Huishoudens voorzien

Zonnepark Betuwelijn – Hardinxveld-Giessendam

In de gemeente Hardinxveld-Giessendam werken energiecoöperatie Drechtse Energie, Solarfields en de grondeigenaar samen aan de ontwikkeling van Zonnepark Betuwelijn. De locatie is gelegen in het zoekgebied van de Regionale Energie Strategie (RES) Drechtsteden, tussen de Betuwelijn en de Giessendamse Tiendweg. Het perceeloppervlakte beslaat 12,7 hectare. Naar verwachting zal het beoogde zonnepark zo’n 13 MWp aan energie opleveren. Dit is genoeg om jaarlijks 4.000 huishoudens van duurzaam opgewekte stroom te voorzien. Ter illustratie: er zijn ongeveer 7.000 huishoudens binnen de gemeente Hardinxveld-Giessendam.

Hoe draagt dit zonnepark bij aan de energietransitie?

Als ondernemer wil je klaar zijn voor morgen. Daarom kies je voor grip op je energierekening. Met zakelijke zonnepanelen op je dak kun je je eigen 100% duurzame energie opwekken. Daarnaast zorg je voor duurzame inkomsten met de opbrengst van je zonne-energie. Zo is je bedrijf minder afhankelijk van onzekere energieprijzen én draag je bij aan een groene en gezonde toekomst.

Ons proces

Waar zijn we nu?

1

Ontwerp

2

Vergunning

3

Financiering

4

Bouw

5

In gebruik

Het ontwerp is gereed en de vergunningen zijn geregeld. We zijn momenteel de laatste hand aan de financiering aan het leggen zodat het project echt gerealiseerd kan worden.

Over dit zonnepark

Waarom?
Bij Solarfields geloven we dat we de wereld kunnen verbeteren met duurzame energie. Méér groene stroom, mínder CO2-uitstoot en een mooie opbrengst voor jou. We voelen de urgentie om nú stappen te zetten om Nederland op grote schaal te verduurzamen. Daarom ontwikkelen, bouwen en beheren we zonneparken van formaat. Op grond, dak en water.

Novar Novar
“Via mijn accountant hoorde ik over Solarfields, ik meteen maar een afspraak gemaakt. De vlotte afhandeling is heel prettig geweest.”
Pieter Klaver, CEO
Novar Novar

Laatst bewerkt op 16 mei 2023

Samen de uitdaging aangaan?

De energietransitie begint met een kennismaking. Plan direct een gesprek in of neem contact met ons op.

Plan een gesprek in

Onze specialisten helpen je met gericht advies.

Plan gesprek in

Neem contact op

Vragen? Bel of mail ons.

Contact