Zonnepark Evenreiten – Noordbroek

Een zonnepark voor iedereen in de omgeving

Projecten Zonnepark Evenreiten – Noordbroek

Novar is samen met energiecoöperatie Duurzaam Menterwolde bezig met de ontwikkeling van een zonnepark ten oosten van Noordbroek en de N33.

Meer weten over dit project?

Mail voor meer informatie


Nieuwe samenwerking

Novar is al enkele jaren bezig met de ontwikkeling van Zonnepark Evenreiten. Duurzaam Menterwolde en Pure Energie werken tegelijkertijd al enkele jaren aan Zonnepark Noordbroek. We hebben recent een samenwerkingsovereenkomst gesloten met als doel een gezamenlijk plan te maken. De twee bestaande plannen – Zonnepark Evenreiten en Zonnepark Noordbroek – worden dus als het ware samengevoegd. We werken met z’n drieën verder onder de naam Zonnepark Noordbroek.   

Vanaf nu kunt u alle projectinformatie vinden op: www.zonneparknoordbroek.nl . Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen van het zonnepark door je hier in te schrijven voor de nieuwsbrief.

Door samen te werken, kunnen we één samenhangend plan maken. Dit voorkomt dat er twee zonneparken naast elkaar kunnen komen die er verschillend uitzien. Samen kunnen we veel aandacht hebben voor goede landschappelijke inpassing en aandacht voor de natuur – met name de akkervogels. Ook lokaal eigendom, waardoor een groot deel van de opbrengsten in de omgeving blijft, is door deze samenwerking goed geregeld.  

De locatie van het zonnepark

Het plangebied is circa 70 hectare groot. Het gebied waar het zonnepark is beoogd, ligt direct ten oosten van de N33 ter hoogte van het dorp Noordbroek (gemeente Midden-Groningen). Het plangebied ligt ten zuiden van de Pastorieweg en ten noorden van de Scheemderweg.   

Er wordt één plan gemaakt voor het zonnepark, maar het bestaat in feite uit twee delen: een groter deel van Novar en Duurzaam Menterwolde en een kleiner deel van Pure Energie en Duurzaam Menterwolde. Doordat de landschappelijke inpassing voor beide delen gelijk wordt en hiervoor één plan wordt gemaakt, zal het eruit zien als één zonnepark. Onder de paraplu van dat gezamenlijke plan is wel het streven dat voor beide delen een aparte omgevingsvergunning wordt aangevraagd.   

Ons proces

Waar zijn we nu?

1

Ontwerp

2

Vergunning

3

Financiering

4

Bouw

5

In gebruik

Voor ons plan in hoofdlijnen hebben we een principeverzoek ingediend bij de gemeente Midden-Groningen. We zitten in de ontwerpfase van het project en voeren constructieve gesprekken met de gemeente en provincie over de landschappelijke inpassing van het gezamenlijke zonnepark.   

Als we het plan gedetailleerd hebben uitgewerkt, kunnen we een omgevingsvergunning aanvragen voor het zonnepark bij de gemeente. Pure Energie, Novar en Duurzaam Menterwolde zijn voornemens om dit jaar de omgevingsvergunning in te dienen. De gemeente beoordeelt dan het plan en beslist of er een omgevingsvergunning kan worden afgegeven.  

Laatst bewerkt op 19 januari 2024

Bekijk ook

Op de grond Opslag
Op de grond Opslag

Samen de uitdaging aangaan?

De energietransitie begint met een kennismaking. Plan direct een gesprek in of neem contact met ons op.

Plan een gesprek in

Onze specialisten helpen je met gericht advies.

Plan gesprek in

Neem contact op

Vragen? Bel of mail ons.

Contact