Zonnepark Seggelant – Voorne aan zee

Streven naar een maatschappelijk gedragen zonnepark

Projecten Zonnepark Seggelant – Voorne aan Zee

Novar heeft op dit moment in samenwerking met energiecoöperatie Voorne Putten Energie en de grondeigenaar zonnepark Seggelant in ontwikkeling.

Meer weten over dit project?

Mail voor meer informatie


34.150Verwachte zonnepanelen op de grond
20,3 MWp verwachte opwekcapaciteit
7.356Huishoudens voorzien

Over zonnepark Seggelant

Novar werkt op dit moment samen met energiecoöperatie Voorne Putten Energie en de grondeigenaar aan de ontwikkeling van zonnepark Seggelant in de gemeente Voorne aan Zee. De projectlocatie ligt ten oosten van de stad Brielle, ten noorden van bedrijventerrein Seggelant en is ongeveer 17 hectare groot. Door middel van 34.150 panelen wordt er duurzame energie opgewekt om ruim 7.300 huishoudens te voorzien van groene stroom.

Het ontwerp wordt momenteel afgestemd met de energiecoöperatie, de grondeigenaar, omwonenden, gemeente en andere belanghebbenden.

Landschappelijke inpassing

Doordat de locatie aansluit bij het bedrijventerrein kan het zonnepark Seggelant landschappelijk goed worden ingepast. Ook biedt de locatie kansen voor het stimuleren van biodiversiteit die aansluit op het bovengelegen Vrijheidsbos. Onder de plannen voor landschappelijke inpassing van dit park vallen bijvoorbeeld een nieuwe sloot met een natuurvriendelijke oever, kruiden- en bloemrijke graslanden, een aanvullende bomenlaan en het plaatsen van rietkragen bij sloten. Ook kunnen er bijenkasten bij het park worden geplaatst.

Bijdrage

Met de aanleg van zonnepark Seggelant wordt een grote bijdrage geleverd aan de duurzaamheidsambities van gemeente Voorne aan Zee en de provincie Zuid-Holland. Het opgesteld vermogen van het zonnepark bedraagt ongeveer 22 MWp.

Ons proces

Waar zijn we nu?

1

Ontwerp

2

Vergunning

3

Financiering

4

Bouw

5

In gebruik

Het ontwerp wordt momenteel afgestemd met de energiecoöperatie, de grondeigenaar, omwonenden, gemeente en andere belanghebbenden.

Laatst bewerkt op 23 januari 2024

Bekijk ook

Op de grond Opslag
Op de grond Opslag

Samen de uitdaging aangaan?

De energietransitie begint met een kennismaking. Plan direct een gesprek in of neem contact met ons op.

Plan een gesprek in

Onze specialisten helpen je met gericht advies.

Plan gesprek in

Neem contact op

Vragen? Bel of mail ons.

Contact