Op het water

Zandwinning A6 – Eesterga

Projecten Zandwinning A6 – Eesterga

Dit zonnepark zal op een voormalige zandwinplas langs de A6 komen. Met de huidige plannen levert het park stroom voor zo’n 5.000 huishoudens.

Meer weten over dit project?

Mail voor meer informatie

Zonnepanelen
15 MWpPiekvermogen per jaar
5.000Huishoudens voorzien

Zandwinning A6 – Eesterga

Dit project betreft een drijvend zonnepark op de voormalige zandwinplas langs de A6 bij Eesterga. De plas is zo’n 12 hectare groot, waarbij Novar in de huidige plannen ca. 15 MWp verwacht op te wekken voor zo’n 5.000 huishoudens.

Voor de zomer van 2019 is contact opgenomen met de plaseigenaar. Momenteel wordt de plas gebruikt voor karpervisserij. Met de gemeente is besproken om eerst een ecologisch onderzoek uit te laten voeren op het effect op de aanwezige natuurwaarden. Om de natuurwaarden te verbeteren is in het ontwerp een investering gedaan om met name de oevers langs deze diepe plas te versterken. In het ontwerp wordt het eiland aan de noordzijde uitgebreid met riet en wilgenknoppen. Dit ontwerp is onderdeel van de gesprekken met de directe omwonenden. Momenteel wordt gezocht naar een constructieve oplossing welke voldoet aan de wensen van de gemeente, de omwonenden en nog past binnen de rentabiliteit van het park. Het gesprek met de omgeving is gaande en het ontwerp wordt momenteel verder uitgewerkt.

Hoe draagt dit zonnepark bij aan de energietransitie?

Als ondernemer wil je klaar zijn voor morgen. Daarom kies je voor grip op je energierekening. Met zakelijke zonnepanelen op je dak kun je je eigen 100% duurzame energie opwekken. Daarnaast zorg je voor duurzame inkomsten met de opbrengst van je zonne-energie. Zo is je bedrijf minder afhankelijk van onzekere energieprijzen én draag je bij aan een groene en gezonde toekomst.

Ons proces

Waar zijn we nu?

1

Ontwerp

2

Vergunning

3

Financiering

4

Bouw

5

In gebruik

Het ontwerp wordt momenteel uitgewerkt en we werken toe naar de vergunningaanvraag.

Over dit zonnepark

Waarom?
Bij Solarfields geloven we dat we de wereld kunnen verbeteren met duurzame energie. Méér groene stroom, mínder CO2-uitstoot en een mooie opbrengst voor jou. We voelen de urgentie om nú stappen te zetten om Nederland op grote schaal te verduurzamen. Daarom ontwikkelen, bouwen en beheren we zonneparken van formaat. Op grond, dak en water.

Laatst bewerkt op 17 mei 2023

Samen de uitdaging aangaan?

De energietransitie begint met een kennismaking. Plan direct een gesprek in of neem contact met ons op.

Plan een gesprek in

Onze specialisten helpen je met gericht advies.

Plan gesprek in

Neem contact op

Vragen? Bel of mail ons.

Contact