Zonnedak
Zonnedak 1 min. leestijd

De fases in het ontwikkelen van een zonnedak.

Kennisbank De fases in het ontwikkelen van een zonnedak.

In dit artikel is een duidelijk overzicht te vinden over de verschillende fases van de ontwikkeling van een zonnedak.


Belangstelling voor een zonnedak? We laten je graag de stappen zien die leiden tot jouw eerste zonopbrengst als je jouw dak verhuurt aan Novar.

  • Aanvragen: Jij zet de eerste stap. Met de ingevulde quickscan maken we een goede inschatting van de zonopbrengst van jouw dak. Ook kan je direct een adviesgesprek inplannen of contact met ons opnemen.
  • Ontwikkelen: We onderzoeken hoe jouw zonnedak kan worden ingepast in het stroomnet, hoe goed de huidige dakconstructie is en we leggen de eerste (contract)afspraken vast. 
  • Financieren: Als dakeigenaar hoef je zelf niet te investeren in je zonnedak. We regelen de volledige financiering  en vragen de sde subsidie aan.
  • Bouwen: Tijdens de aanleg zorgen we dat jij met je medewerkers ‘benedendaks’ altijd door kunt werken. Je hebt dus geen productieverlies. Kortom: jij onderneemt onder het dak, wij er bovenop.  
  • Beheren: We blijven minimaal 16 jaar aan elkaar verbonden en houden al die tijd jouw zonnedak in topconditie (daar hebben wij namelijk zelf ook profijt van). Van afstand monitoren we 24/7 de prestaties van het zonnedak en grijpen direct in als dat nodig is.
Deel artikel

Lees verder

Naar kennisbank
Zonnedak 1 min. leestijd

Wanneer is een dak geschikt als zonnedak?

Dit is een vraag die snel naar bovenkomt als ondernemers zonnepanelen op hun dak willen plaatsen. Novar kan hierbij helpen.…

Zonnedak 1 min. leestijd

Zijn zonnepanelen op een dak wel (brand)veilig?

De vraag naar duurzame oplossingen neemt toe en steeds meer bedrijven kiezen voor zonnepanelen op hun dak. Echter, veiligheid is…

Zonnedak 1 min. leestijd

Beheer zonnedak

In dit artikel legt Bernd Nijen Twilhaar, zonneproject beheerder bij Novar, uit wat hij allemaal voor jouw zonnedak doet: hoe…

Zonnedak 1 min. leestijd

Duurzaam imago steeds belangrijker

Duurzaamheid geeft een positief en betrokken gevoel bij mensen. Ben je duurzaam bezig? Dan bekommer jij je om de natuur…

Naar kennisbank